Sekulić: 'Hrvatski članovi uprave onemogućili su izglasavanje bedaste odluke'

st

261020211635266923.jpeg

Tri hrvatska predstavnika u Upravi Ine spriječila su zatvaranje Rafinerije Sisak, prenosi Jutarnji.
Oni su na sjednici Uprave tvrtke srušili kvorum tako što su odbili glasati o toj točki dnevnog reda, a mađarski članovi Uprave nisu mogli sami izglasati ovu odluku.
Jedna od točaka je bilo ulaganje u Rafineriju Rijeka, koncentracija prerade nafte u jednu rafineriju te uspostavljanje distributivnog i logističkog centra u Rafineriji Sisak. Hrvatski članovi tražili njezino skidanje s dnevnog reda, no to nije urodilo plodom.
Ipak, kad je je došlo do glasanja o ovoj odluci, hrvatski su članovi odbili glasovati te je predsjednik Uprave Zoltán Áldott prekinuo sjednicu.
Potez hrvatskih članova upave s oduševljenjem je dočekan i u Sisku.
‘Mađari i ‘mađaroni’ nisu odustali od zatvaranja sisačke rafinerije. Zahvaljujemo hrvatskim članovima Uprave, koji su svjesni važnosti INA-e za Sisak i Hrvatsku, što su srušili kvorum i onemogućili izglasavanje ove bedaste odluke. Nije nam jasno što radi predsjednica države i što rade političke stranke. Da li im možda svima odgovara da se ovakve odluke provedu kad nema jasne politike pa da izbace neki ‘vrući kolač’ izbace danas sutra kad pobijede, jer očito da nitko ne zna tko će pobijediti na nadolazećim izborima. Stožer je imao prije nekoliko dana sastanak u Sisku i ostajemo pri svom da branimo rafineriju nafte Sisak i energetsku neovisnost Republike Hrvatske’, rekao je predsjednik sindikata Nova solidarnost, Predrag Sekulić.

najčitanije