Rafinerci i gradonačelnica zadovoljni sastankom

imp

261020211635276126.jpeg

Predstavnici Stožera za obranu i očuvanje radnih mjesta Rafinerije nafte Sisak i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček susreli su se danas s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.
„Uspjeli smo predsjednika Hrvatskog sabora obavijestiti o zbivanjima u Rafineriji Sisak i u cijeloj Ini, te o svim pogubnim odlukama koje MOL donosi preko Ine a na štetu Hrvatske. Zadovoljni smo s razgovorom i dogovorili smo daljnje korake“ – rekao nam je Predrag Sekulić, koordinator Stožera za očuvanje Rafinerije Sisak.
Predsjednik Hrvatskog sabora dao je podršku očuvanju Raninerije u Sisku te ističe gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obećao da će nadležni saborski Odbor održati tematsku sjednicu o INA-i. „ Mi na to gledamo kao na jednu Rafineriju sa dvije lokacije koje se trebaju sačuvati, sisačka i riječka. Ono što je bitno je da će na tom tijelu u proširenom sastavu sudjelovati i naš Stožer.“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček dodajući kako bi ti sastanci mogli uslijediti vrlo brzo, u narednih mjesec ili dva, jer se ne radi o usko sisačkim nego i o hrvatskim interesima.
„Zadovoljni smo i stoga što smo imali priliku sabornicima podijeliti materijale da vide najnovija događanja u obje rafinerije,a to su odljev stručnih kadrova, dovođenje u pitanje normalnog funkcioniranja i činjenica da im kolektivni ugovori ističu krajem ove godine. Plan je za sljedeću godinu sastavljen samo do lipnja. Dakle s jedne strane imamo partnera koji to nije i koji ne igra po pravilima igre a sa druge strane imate hrvatsku stranu koja je legalist koja očekuje rezultate arbitraža.“ – napominje gradonačelnica.

najčitanije