Rafinerci dolaze probuditi premijera

imp

261020211635285482.jpeg

Radnici INA-e dolaze danas premijeru Milanoviću pod prozore,na Markov trg. Žele ga kažu, prbuditi, odnosno reći mu da se ne treba u svojoj državi bojati Mađara i potaknuti ga da se aktivnije uključi u rješavanje problema u Ini u kojoj je Vlada suvlasnik.

“Više od 250 sisačkih radnika stiglo je u Zagreb kako bi u organizaciji svih sindikata i svih braniteljskih udruga bili sudionici prosvjeda na Markovu trgu. Očekujemo da se premijer jasno odredi prema pitanju INA-e, ali i prema svim ostalim pitanjima koaj se tiču hrvstakih nacionalnih interesa.”- kazao nam je Predrag Sekulić, koordinator Stožera za zaštitu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta.

Na još jedan prosvjed protiv propadanja INA-e radnici su se odlučili jer im, kako kažu, smeta što Vlada nije oštrije i odlučnije reagirala na najavu zatvaranja Rafinerije nafte Sisak, ponovnu odgodu modernizacije Rafinerije nafte Rijeka, te predaju benzinskih postaja na upravljanje drugima i moguće otkaze.

Zbog svega tog, radnici danas oraniziraju prosvjedni skup. Očekuju da će premijer imati sluha i računaju na podršku sa svih strana kako bi još jednom ukazali na važnost zaštite INA-e od pogubnih odluka.

“Barem se pokušajte ugledati u vašeg kolegu Orbana koji prkosi cijeloj EU u zaštiti mađarskih nacionalnih interesa! Nije mi jasno zašto se bojite pozvati na pravomoćne sudske presude i tražiti poštivanje potpisanih ugovora pogotovo o modernizaciji rafinerija? Koga se vi to bojite u vlastitoj državi gospodine premijeru? Da ne pitam zločesto za koga vi u stvari radite. Zbog svega navedenog vam dolazimo u goste u ponedjeljak 24. studenoga pa vas molim ili ako baš hoćete zahtijevam da nas dočekate kao domaćin i čovjek i napokon se izjasnite. Dolazimo vas probuditi. Vi ste naš zaposlenik pa vas molim da svoju veeeliku plaću pošteno zaradite!”, piše u otvorenom pismu radnika Rafinerije Sisak.
Okupljanje prosvjednika najavljeno počelo je u 9.45h, nakon čega će se povorka uputiti prema Markovu trgu, gdje je za 10.30 najavljen početak prosvjeda.

najčitanije