Prosvjed radnika sisačke Rafinerije

imp

261020211635287270.jpeg

Danas, 1.listopada, s početkom u 17 sati održat će se najavljeni prosvjed sisačkih rafineraca u organizaciji Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta.

Stožer poručuje kako je cilj prosvjeda zaustaviti gašenje Rafinerije nafte Sisak, pretvaranje RNS u skladište naftnih derivata iz Mađarske, uništavanje maloprodaje i modelu davanja BP poduzetnicima, otpuštanje radnika Ine, izdvajanje poslova iz Ine te ugrožavanje nacionalnih interesa.

Poručili su kako je potrebno očuvati INA-u kao vertikalno organiziranu naftnu kompaniju, poticati ulaganja u modernizaciju i razvoj INE te širenja tržišta, omogućiti nastavak rada obje Inine rafinerije, zaštititi sigurnost radnih mjesta, očuvati domaću proizvodnju i preradu te osigurati ostanak maloprodajnog lanca unutar INE.

Prosvjed će se održati na tržnici Kontroba s početkom u 17 sati, no prije toga slijedi mimohod radnika koji će se na Trgu bana Jelačića okupiti oko 16 sati te krenuti Kranjčevićevom, Radićevom i ulicom I.K Sakcinskog prema tržnici.
Dodajmo kako će gradski autobusni prijevoznik Autopromet besplatno prevoziti na prosvjed sve Siščane.

najčitanije