Pokrenuta „Mudrica“, e-Dječja kartica s pogodnostima

imp

Od početka tjedna u sustavu e-Građani dostupna je nova usluga – “Mudrica”, e-Dječja kartica s pogodnostima za roditelje. Projekt je to Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

„Kartica je namijenjena obiteljima s djecom – roditeljima, udomiteljima i skrbnicima. Kartica je bez članarine, a donosi pogodnosti za sve roditelje neovisno o broju djece i dohodovnom cenzusu. Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece“, rekla nam je državna tajnica Središnjeg ureda Željka Josić dodajući kako je u u tom konsenzusu okupljen široki spektar javih i privatnih partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, obrazovnog, sportskog i drugih za obitelj bitnih područja.

Za korištenje je dostupna putem mobilne aplikacije „Mudrica“, na jednostavan i pristupačan način. Budući korisnik e-Dječje kartice trebat će podnijeti zahtjev za korištenje u sustavu e-Građani gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica.

Po dobivanju aktivacijskih podataka, instaliranja mobilne aplikacije „Mudrica“ te unošenja ID-a korisnika i aktivacijskog koda, mogu se koristiti pogodnosti koje Mudrica pruža.
„Vjerujemo kako će se e-Dječja kartica, kao pronatalitetna mjera koja će za obitelji s više djece osigurati i više popusta i pogodnosti, implementirati u svakodnevicu onih kojima je najpotrebnije – roditelja i njihove djece“, poručuje Josić.

Popis partnera i informacije o pogodnostima i popustima dostupne su na web stranici Mudrice 

najčitanije