Novouređeno igralište Dječjeg vrtića Topusko

imp

251020211635197390.jpeg

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u sklopu radnog posjeta Općini Topusko obišla je novouređeno igralište Dječjeg vrtića Topusko financirano sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 329.344,00 kn,  priopćili su iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

“Primjer je to dobre suradnje lokalne i nacionalne razine vlasti, a čiji rezultat najviše koristi našim najmlađim građanima, našoj djeci.“, istaknula je tom prilikom državna tajnica.
Čestitala je Općini Topusko na prepoznavanju potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja kao preduvjeta za ekonomski i društveni razvoj zajednice.

Topusko_vrtic_igraliste_zajednicka

Ulaganje u sustav predškolskog odgoja bila je jedna od tema radnog sastanka državne tajnice s načelnikom Općine Ivicom Kuzmićem. Topuskom je temeljem Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti ove godine dodijeljeno 220.000,00 kuna. Mjerom je obuhvaćeno 41 vrtićko dijete.

Topusko_vrtic_dt Topusko_sastanak_nacelnik

Demografske mjere koje roditeljima i mladim obiteljima u Topuskom olakšavaju financijsku situaciju, jesu sufinanciranje troškova dječjeg vrtića u iznosu od 200 kn, sufinanciranje prijevoza školske djece, prehrane osnovnoškolske djece te nabavka bilježnica i radnog pribora za u iznosu od 500,00 kuna.

Općina, također, za novorođeno dijete roditeljima dodjeljuje 5 000 kuna, a s iznosom od 700 kuna mjesečno stipendira svakog studenta sa svoga područja.

Državna tajnica Josić i načelnik Topuskog Kuzmić razgovarali su i o inicijativi subvencioniranja najma stanova za mlade te modalitetu kojim Topusko može pridonijeti realizaciji te inicijative.

Razgovaralo se i o privlačenju doseljavanja mladih i potrebama Općine za deficitarnim stručnim kadrovima, kao i o potrebi osiguranja dnevnog boravka u školi kao pitanja usklađivanja obiteljskog i poslovnog života obitelji u Topuskom.

Zaključno je naglašena dobra suradnja Općine i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U nastavku radnog posjeta Topuskom državna tajnica Josić obišla je Osnovnu školu Topusko, kao i tamošnju srednju školu u kojoj su učenici ugostiteljskog smjera prezentirali svoj rad, a učenica novinarske grupe s državnom tajnicom napravila intervju.

Foto – Središnji državni ured za demografiju i mlade

najčitanije