Opet u šoping na južni vanjski plato

st

261020211635278150.jpeg

Svečano je otvoren novouređeni vanjski južni plato sisačke tržnice. Radi se o projektu koji se odvijao uz pomoć Grada Siska, a konačni rezultat je natkriveni plato s 24 drvene kućice koje su ponuđene za prodaju trgovačke robe i razne obrte, te još 7 drvenih kućica namijenjenih cvjećarima.

‘Naši zakupci su uistinu strpljivo čekali a u subotu su se preselili u kućice nakon licitacije, sretni smo što je plato spreman za otvaranje’, rekla je direktorica Gradske tržnice, Adelina Ivković. Zakupci sad, kaže Ivković, imaju bolje uvjete za neznatno veću cijenu. Startna cijena kućica je 1600 kuna, dok je cijena štandova bila od 1400 do 1500 kuna.

‘Htjeli smo maksimalno izaći u susret svojim zakupcima, kako bi dobili bolje uvjete da bi normalno i kontinuirano nastavili s radom. Ovim putem su riješili problem skladištenja robe, a i dobili su puno bolju opciju za izlaganje robe’, zaključuje Ivković.

Zasad je iznajmljeno 16 kućica, što znači da ih je 8 slobodnih, koje čekaju zakupce.

Otvorenju je prisustvovala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

‘Ovo je standard kakav naši sugrađani zaslužuju. Vjerujem da će se ovdje prepoznati i sisački obrtnici te da će naša tržnica postati prvak u županiji’, rekla je gradonačelnica.

najčitanije