MOL prevozi sirovu naftu u riječku Rafineriju

imp

261020211635267401.jpeg

Sindikat Nova solidarnost obratio se hrvatskoj javnosti s obaviješću kako je od petka 08. srpnja mađarski “partner” MOL započeo novu igru oko INE.
„Kroz Lijepu našu po prvi puta prevozi se sirova nafta željeznicom u 12 željezničkih cisterni. Upozoravali smo na nesiguran utovar nafte u Graberju Ivanečkom, bez pravovaljanih sigurnosnih uvjeta, bez vaganja tereta, bez pravog protupožarnog osiguranja, sa sumnjivim načinom utovara i preinakama na željezničkim cisternama po idejnom projektu nekog kvazi menađera. Danas upozoravamo na opasnost za cijelu zemlju jer je poznata činjenica da su nam željezničke prometnice pretrpane i nesigurne. Upozoravamo na sastav nafte koja je daleko opasnija od prijevoza benzina, dizela ili plina. Upozoravamo na mogućnost ekološke katastrofe, a samim time i opasnost za turizam kao najvažniju gospodarsku granu.
Naftu na ovaj način voze teroristi ISIL-a, te Kanada i Amerika po bespućima svojih zemalja. A mi smo prvi primjer u svijetu gdje se nafta vozi iz jedne rafinerije na neku drugu lokaciju. Mađarski neprijatelj koristi opet politički vakuum kako bi i dalje uništavao Inu. Sve institucije Republike Hrvatske su upoznate sa svim događanjima oko Ine.
Mađarski neprijatelj koristi opet politički vakum kako bi i dalje uništavao Inu. Sve institucije Republike Hrvatske su upoznate sa svim događanjima oko Ine. Skloni smo vjerovanju kako nije Vlada pala zbog Ine, već je namjerno srušena kako bi se Ina bacila u drugi plan, jer “upletenih” je mnogo, svih boja i vrsta.
Pozivamo domoljube, stranke zelenih, sve one kojima je Hrvatska u srcu a ne u džepu, da reagiraju na ovo novo sustavno uništavanje našeg gospodarstva. Reagirajte i ne dopustite da se mi radnici borimo sami za energetsku neovisnost RH, pa da nas sutra nazivate luđacima, huliganima ili teroristima.“ – stoji u priopćenju sindikata Nova solidarnost.

najčitanije