„Mladi kao resurs zajednice“

imp

Koordinacija udruga mladih Siska započela s provedbom ERASMUS + projekta “Mladi kao resurs zajednice”

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Siska održan je sastanak dobrodošlice između predstavnika Grada Siska, predstavnika Koordinacijeudruga mladih Sisak (KUMS) te predstavnika njihovih partnerskih organizacija u projektu “Mladi kao resurs zajednice”: Szegedi IH Youth and Event Center” iz Mađarske i “JUMP IN” iz Italije.

KUMS je nosioc, izvršioc i domaćin ovog trilateralnog ERASMUS + projekta koji će se provoditi u listopadu ove godine u Sisku. Zajedno s partnerskim organizacijama i uz podršku lokalnih vlasti, KUMS će naš grad sredinom listopada na 9 dana pretvoriti u prijestolnicu mladosti i aktivizma ugošćavajući tridesetoro mladih – sudionika projekta.

Ciljevi projekta uključuju prepoznavanje međusobnih sličnosti i razlika među sudionicima, učenje identificiranja vrijednosti i potreba nekog grada (u ovom slučaju Siska) te analiziranje i predlaganje rješenja i smjernica lokalnim vlastima za razvijanje i poboljšavanje životnih mogućnosti za mlade. Tema projekta i razmjene je aktivna participacija mladih u razvoju gradova Europe koje će se provesti kroz aktivnosti kao što su: razmjena iskustava i primjera uspješnih praksi drugih gradova i zemalja, debate i diskusije, „decoupage“ tehnika za „otkrivanje“ Siska te interakcija s građanima Siska.
Sudionici u projektu će tako unaprijediti svoje civilne kompetencije, komunikacijske vještine, razmjenjivati iskustva i dojmove, upoznati srce i dušu našeg Grada, a imat će priliku i okusiti javni nastup budući da će zaključne preporuke predstavnicima lokalnih vlasti svečano predati na javnom događaju.

Rezultati projekta bit će prikazani kroz kraći dokumentarni video-zapis koji će biti distribuiran na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini povećavajući dugoročnu vidljivost projekta te pružajući mogućnost preslikavanja u druge zemlje/zajednice te samim time stvarajući održiv utjecaj.

Projekt financira Europska Komisija kroz program ERASMUS +, prema aktivnostima “Učenje mobilnosti pojedinaca”, a kroz tip aktivnosti “Razmjena mladih”.

najčitanije