Otvoren poziv za prijavu za “Predstavljanje programa Europske komisije za mlade – Zajedno snažniji”

imp

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas poziva da se prijavite na „Predstavljanje programa Europske komisije za mlade – Zajedno snažniji“ i saznate kako financirati solidarne, volonterske i edukativne aktivnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji i šire, kroz programe Europske snage solidarnosti i Erasmus+ za mlade.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije za nacionalni prioritet oba programa u 2021. i 2022. godini odabrala je tematski prioritet koji podržava Cilj za mlade „Poticaj mladima iz ruralnih sredina“, s naglaskom na potresom pogođena područja. Na ovom događanju, usmjerenom prvenstveno na organizacije iz Sisačko-moslavačke županije, cilj je približiti mogućnosti koje nude ova dva programa te objasniti sustave potpore koje Agencija za mobilnost i programe Europske unije pruža.

Projektni formati koji će se predstaviti su: Volonterski projekti, Projekti solidarnosti, Razmjene mladih, Mobilnost osoba koje rade s mladima i Aktivnosti sudjelovanja mladih.

Kroz prezentaciju ovih projektnih formata i primjere dobre prakse, bit će pokazane konkretne mogućnosti za vašu organizaciju za financiranje već postojećih ili planiranih aktivnosti, npr. financiranje smještaja i hrane za volontere u lokalnoj zajednici, financiranje edukativnih međunarodnih putovanja za mlade iz osnovnih i srednjih škola, financiranje lokalnih solidarnih inicijativa i brojne druge mogućnosti.

Na panelu u kojem će sudjelovati lokalni dionici razgovarat će se o tome kako što učinkovitije povezati potrebe lokalne zajednice s mogućnostima koje nude programi Europske snage solidarnosti i Erasmus+ za mlade. Na kraju događanja fokus će biti stavljen na izravni prijenos znanja i odgovoriti na sva pitanja sudionika kroz rad u manjim tematskim grupama. Sudionici će dobiti sve potrebne informacije za prijavu projekta ili sudjelovanje u projektima u ulozi projektnog partnera.

Predstavljanje programa održat će se 2.prosinca od 10 do 14 sati u restoranu Mlinski kamen u Petrinji. Na događanje su pozvane sve organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije koje rade s mladima ili u svoj rad mogu i žele uključiti mlade, npr. razne udruge iz socijalnog ili obrazovnog područja, udruge koje se bave mladima, zaštitom ljudskih prava, zaštitom okoliša; institucije poput škola, ustanova za zaštitu prirode, ustanova za pomoć ranjivim skupinama; odgojni domovi, domovi za starije i nemoćne, socijalna poduzeća i sl., kao i predstavnici svih drugih organizacija koji žele znati više o mogućnostima koje im ovi programi nude.

Rok za prijavu je 22. studenoga 2021.godine.
Više informacija o programu i način na koji se možete prijaviti možete pronaći ovdje.

najčitanije