INA strateški bez preglasavanja

imp

261020211635285414.jpeg

Na jučerašnjem sastanku Vlade, MOL-a i članova Uprave Ine raspravljalo se o strategiji Ine koju je pripremila Uprava te tvrtke.
Kako prenosi HRT, ministar Vrdoljak je nakon sastanka istaknuo da je sastanak krenuo u dobrom smjeru tvrdnjom da više neće biti strateških odluka donesenih na Upravi bez jednoglasja, odnosno da kod strateških odluka hrvatski članovi Uprave neće biti preglasani.
Tražimo garancije investiranja i načina investiranja u Rijeku te ozbiljne razrade i analize koja je budućnost Siska, rekao je Vrdoljak.

Nakon sastanka Ina je poslala priopćenje sljedećeg sadržaja
“Uprava Ine održala je danas sastanak s predstavnicima dvaju najvećih dioničara, Vlade Republike Hrvatske i MOL-a, te im predstavila raspravni materijal strategije kompanije. Predstavljeni materijal je prethodno jednoglasno usuglašen od strane Uprave, uz nekoliko pitanja koja još uvijek ostaju otvorena. S ciljem daljnjeg unapređenja Ininog položaja na domaćem i regionalnom tržištu te stvaranju dodatne vrijednosti za sve dionike, strategija se temelji na istovremenom rastu u svim segmentima djelatnosti te snažnom investicijskom ciklusu u nadolazećem razdoblju. Daljnje rasprave i odluke o ovom pitanju održat će se i donijeti na razini Uprave i Nadzornog odbora.”

najčitanije