Domaća nafta ide u izvoz?

imp

261020211635283080.jpeg

Vezano uz interpretacije u medijima vezanim uz proizvodnju, preradu i distribuciju domaće nafte INA je poslala priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

“Ovim bismo putem htjeli istaknuti kako ne postoje „skriveni dokumenti“ vezani uz izvoz domaće nafte. Slajd koji je korišten kao podloga za članak u jednim dnevnim novinama nastao je u studenom 2014. kao dio sveobuhvatnih analiza vezanih za rafinerijsko poslovanje, a o čijem je provođenju kompanija već izvještavala. Navedeni prikaz ne predstavlja odluku menadžmenta oko izvoza domaće nafte nego procjenu alternativnih mogućnosti za njezinu potencijalnu komercijalizaciju. Kako što smo ranije komunicirali, u Rafineriji nafte Sisak u tijeku je privremena obustava proizvodnje kao mjera optimizacije poslovanja. Ponovno pokretanje proizvodnje ostaje ovisno o vanjskom okruženju.
Neovisno o rafinerijskom poslovanju, a kao i svaka druga kompanija koja posluje na tržištu, INA je kontinuirano usmjerena na traženje i analiziranje najboljih načina komercijaliziranja svoje proizvodnje na način koji stvara najveću vrijednost i omogućava održiv razvoj. U tom smislu, izvoz domaće nafte u budućnosti ostaje jedna od dostupnih opcija za kompaniju. Također, imajući na umu ozbiljna ograničenja transportiranja domaće nafte JANAF-ovim naftovodom, INA ima odgovornost razmatranja ostalih mogućnosti transporta s ciljem maksimiziranja vrijednosti svog proizvoda.” – stoji u priopćenju.

najčitanije