Članovi Uprave Ine razgovarali sa sindikatima

imp

261020211635237577.jpeg

Članovi Uprave i menadžmenta Ine razgovarali su u utorak s predstavnicima reprezentativnih sindikata o provedbi novog razvojnog programa “Novi smjer 2023.”, koji predviđa i prestanak prerade nafte u sisačkoj rafineriji, priopćila je Uprava Ine.
Predstavnici Sindikata naftnog gospodarstva, Sindikata naftne djelatnosti i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske su detaljnije informirani o daljnjim aktivnostima vezanima uz održivo poslovanje rafinerija i marketinga, te o pripremi prijedloga programa za radnike, koji bi omogućio edukaciju i prekvalifikaciju radnika.
Razgovaralo se i o eventualnom višku radnika na lokaciji u Sisku, te je naglašeno kako neće biti kolektivnog viška radnika u 2019. godini, navodi se u priopćenju.
Također, predstavnici kompanije razgovarali su sa sindikatima o poslovnim inicijativama za lokaciju Sisak koje su predviđene novim programom. Prerada nafte u rafineriji planirana je do kraja prve polovice 2019. godine, nakon čega se očekuje početak procesa transformacije.
Napomenuto je kako će se poslovne aktivnosti na lokaciji nastaviti transformacijom u industrijski centar koji će se razviti i ostati vrijedan dio Ina Grupe. Ostali projekti uključivali bi proizvodnju bitumena, logističko središte, proizvodnju maziva i potencijalno rafineriju bio-komponenti.
Cijelo priopćenje Uprave INA-e možete pročitati ovdje

najčitanije