Sekulić:“Nema predaje“

imp

261020211635235671.jpeg

Prije godinu i pol, odnosno početkom studenog 2017. godine glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta, te predsjednik Ininog Sindikata Nova solidarnost, Predrag Sekulić dobio je otkaz u sisačkoj Rafineriji. Kao razlog su u Ini naveli odavanje poslovne tajne i počinjenu štetu ugledu firme.
Pravdu je Sekulić tražio na sudu, a Općinski sud u Sisku je u petak, 22.ožujka, donio nepravomoćnu odluku da je poslodavac imao pravo otkazati mu ugovor o radu.
„Odluka me iznenadila. Drugačije je to kad se radi to o vama osobno. Izneseni su dokazni prijedlozi, svjedočilo se sa strane INA-e (četiri direktora su svjedočila) i sa naše strane gdje su svjedočile kolege iz sindikata. Međutim, na kraju se nekako sve svodi na to da se nije ulazilo previše u dokazivanje bilo koje vrste da li se radi o poslovnoj tajni, već je na nekakvoj razini vjerojatnosti Sud odlučio da je poslodavac imao pravo otkazati mi ugovor o radu.“, rekao je Sekulić.
Zbog zalaganja za opstojnost sisačke Rafinerije, organizacije prosvjednih aktivnosti, demantiranja podataka o nerentabilnosti Rafinerije te izjavama kako se u slučaju MOL-a radi o neprijeteljskom preuzimanju Ine, protiv Sekulića su već ranije poduzimane stegovne mjere. U svojim istupima kritizirao je odnos MOL-a prema sisačkoj Rafineriji, smatrajući da Inu i Rafineriju svjesno zanemaruje nauštrb svojeg poslovanja.
U svojoj borbi kaže ide do kraja i nema predaje. „Ovo je ustvari isto rezultat te borbe, ali u principu i još jedna krila koja su mi dali jer ako je sve jasno, ako se u ovih šest godina koliko mi obavještavamo htrvatsku javnost, sve izdogađalo kako smo rekli. I sad u zadnje vrijeme smo govorili što će se događati i sad već znamo što će se događati sa Rafinerijom Sisak i Rafinerijom Rijeka, mislim da je vrlo jasno svakome tko god malo želi ući u problematiku INA-e i Rafinerije o čemu se ovdje radi. Dakle tendenciozno rješavanje jednog sindikalnog povjerenika, jer me tako percipiraju, međutim ja sam glavni nadzornika procesa u Rafineriji Sisak i bez obzira na sve i dan danas radim na svom radnom mjestu i doprinosim Rafineriji. Dokle god bude tako ja ću ostati a kasnije ćemo vidjeti. Uglavnom predaje nema.“, ističe Sekulić te najavljuje žalbu Županijskom sudu.

najčitanije