30 godina od „Hajde da ludujemo“

imp

261020211635207743.jpeg

Danas je točno 30 godina od Eurosonga u Hrvatskoj, ali svi ga se itekako dobro sjećamo. Nakon pobjede grupe Riva 1989. s pjesmom “Rock me baby” u Švicarskoj, upravo je grad Zagreb postao domaćin tada 35. izbora za pjesmu Eurovizije.
U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski natjecalo se 22 izvođača, voditelji su bili Helga Vlahović i Oliver Mlakar, a prijenos je pratilo više od milijardu ljudi diljem Europe i svijeta.
Hrvatsku je predstavljala tada vrlo popularna Tajči s pjesmom “Hajde da ludujemo”. Uz Tajči boje Hrvatske branili su i Siščani Alen i Kristijan Vukelić, Goran Grgurač i Branko Kužnar Žan.
„To je za nas tada bilo nestvarno, „bili smo djeca mi“. Bio je period u kojem smo radili i uživali jer smo bili dobra ekipa. S Tajči smo se znali od ranije jer je Tajči dolazila u Dom kulture, odnosno tadašnji Centar za kulturu Sisak. Nastupala je i u „Pionircu“ za djecu. Kad je krenula priča oko njenog nastupa na Jugoviziji mi smo dobili poziv da joj se pridružimo u Zadru. Već na prvim probama pokazalo se da smo stvarno dobra uigrana ekipa koja nije samo dobra na pozornici nego i van nje. Nastup u Lisinskom je bio za pamćenje, nastup uživo uz okrestar, ma neponovljivo. Šta da vam kažem, kad bi barem bilo još jednom.“, prisjetio se tih vremena Branko Kužnar.
Iako je brzo ušla u uho zbog odlične plesne melodije, završila je na sedmom mjestu, a pobjedu je odnio Talijan Toto Cutugno s pjesmom ‘Insieme: 1992’.

najčitanije