Adaptacija kuhinje u OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće

mradenovic

Grad Sisak godinama ulaže u podizanje standarda u školskim i predškolskim ustanovama, od infrastrukturnih do programskih projekata, a jedna od važnih stavki su zdravi, kuhani i topli obroci koje konzumiraju djeca u sisačkim školama i vrtićima. Tako se u Osnovnoj školi Budaševo-Topolovac-Gušće uređuje školska kuhinja, a radovi su u završnoj fazi. Nakon keramičarskih radova počinje montaža opreme koja je već nabavljena. Ukupna vrijednost ove investicije, koja uključuje radove, opremu i nadzor je 1.073.186,50 kuna.

”Sada se radi na ugradnji opreme. Čekamo da se priključi struja zbog novih aparata koje ćemo koristiti. Nakon priključenja aparata u sustav,  slijedi edukacija osoblja koje će koristiti kuhinjske aparate kako bismo ih što bolje mogli iskoristiti”, kaže ravnateljica škole Mirela Maričević te dodaje kako je u kuhinju u Budaševu mnogo uloženo jer je osigurano i vozilo za prijevoz obroka, koje će se i dalje koristiti za prijevoz obroka u područne škole.

Grad zdrave dječje prehrane

U Budaševu se uređuje kuhinja kako bi se i u toj školi mogli pripremati topli obroci. Sve sisačke osnovne škole imaju tople obroke, a u OŠ Budaševo –Topolovac-Gušće topli obroci su se dopremali iz OŠ 22. lipnja. Gradu Sisku prošle je godine uručeno priznanje za prvi grad zdrave dječje prehrane. U vrtićima i osnovnim školama uspostavljen je  Healthy Meal Standard.  Djeca jedu kuhane obroke napravljene od sezonskih namirnica, nabavljene od lokalnih OPG-ova.

Grad ulaže znatna sredstva za kvalitetnu prehranu u svim sisačkim vrtićima i osnovim Resorni pročelnik Goran Grgurač najavio je ove godine još jedan veliki projekt ulaganja u škole.

”Ove godine krećemo s ugradnjom kvalitetne i učinkovite led rasvjete u sisačke osnovne škole, a procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 4,5 milijuna kuna”, zaključio je pročelnik Grgurač.

najčitanije