Grgurač: "Posjećenost bazena u Capragu bolja od prošlogodišnje!"

nn

251020211635205093.jpeg

Usprkos svim epidemiološkim preprekama s kojima se suočavamo ovog ljeta, posjećenost bazena u Capragu je iznimno velika, čak i bolja od prošlogodišnje – doznajemo od gradskog pročelnika Gorana Grgurača.

„Po zadnjim podacima, do kraja kolovoza očekuje se preko 30 tisuća posjetitelja, što je izuzetna posjećenost, čak i nešto više od prošle godine. Neki od glavnih razloga su vjerojatno izuzetno kvalitetni programi koji se tamo provode, dakle u ponudi nije samo kupanje nego i dosta edukativnih programa. Kao što znate, grad Sisak jedan je od rijetkih gradova koji gotovo u svim svojim školama ima implementiran program produženog boravka koji isključivo Grad Sisak financira, a gotovo smo jedini grad koji ima i program ljetnog produženog boravka koji se provodi tijekom mjeseca srpnja – jedna od aktivnosti je i škola plivanja koja se provodi na bazenima Caprag. Inače, velik broj programa je sportsko-zabavnog karaktera, dakle od nekih manifestacija tipa obaranja ruku, utrka napuhanaca i tome slično, dakle to su sve programi, i revijalni i zabavni, koji dižu popularnost bazena Caprag“ rekao je Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo grada Siska.

A osim brojnih zabavnih sadržaja i posebnih programa, popularnosti capraških bazena pridonijela su i nova ulaganja u sam objekt.

„I ove godine je dosta uloženo u bazene po pitanju određenih atrakcija – kao što znate, na bazenu su otvorena dva tobogana koja su naišla na veliki odaziv djece i zadovoljstvo roditelja, a krajnji rezultat je velika posjećenost, uz dakako poštivanje svih epidemioloških mjera“, naglasio je Grgurač, dodavši da iako je Sisak grad rijeka, koje i same, sa svojim kupalištima nude ljetno osvježenje, popularnost capraških bazena ne čudi, obzirom na svojevrsnu sentimentalnu vrijednost ovog objekta koji evocira uspomene iz prijeratnih vremena brojnim generacijama Siščana.

Dodajmo da i ovoga tjedna na bazenima Caprag imate priliku uživati u brojnim zabavnim programima: danas od 16 do 18 sati na rasporedu je pjena party, sutra se od 19 do 20 sati možete uključiti u aqua fit uvodni trening, a u četvrtak možete okušati sreću u nagradnoj igri tražilica te u večernjim satima uživati uz plesni program kluba Top step. Detaljan raspored događanja i sadržaja na bazenima Caprag potražite na web stranici športsko-rekreacijskog centra Sisak.

bazen caprag

photo: ŠRC Sisak

najčitanije