Gotovo 70% građana Siska u prvom je krugu jasno reklo da želi promjenu u načinu kako se upravlja Siskom

mj

251020211635199005.jpeg

SPONZORIRANI ČLANAK

Sisak očekuju promjene! Dosadašnja gradska vlast izgubila je u prvom krugu izbora.

Rezultat je to nezadovoljstva građanki i građana Siska, nemara gradskih vlasti, te nedostatka komunikacije. Siščanke i Siščani s jedne strane su svjedočili napadima i optužbama dosadašnje gradonačelnice, a s druge predstavljanju konkretnih programskih mjera drugih kandidata.

Iako nakon prvog kruga izbora nema pobjednika jedno je jasno. Dosadašnja gradska vlast ne uživa povjerenje građana. Pokazali su to glasovi gotovo 70% građanki i građana Siska koji su u prvom krugu glasali protiv dosadašnje vladavine Kristine Ikić Baniček. Nezavisni kandidati dobili su visok broj glasova dok se kandidatkinja Željka Josić približila dosadašnjoj gradonačelnici sa samo nekoliko stotina glasova razlike.

Lokalni izbori na području Grada Siska tijekom prvog predizbornog kruga pokazali su doista sve razlike s kojima žive građani Siska. I dok je s jedne kandidatkinja Kristina Ikić Baniček svoju kampanju temeljila na napadima prema HDZ-u, ali u jednom trenutku i prema svima koji ne glasuju za nju, s druge su pak strane kandidati predstavljali programe i konkretne projekte s kojima bi oni željeli promijeniti život u Sisku.

– Ponosna sam što smo unatoč brojnim napadima i vrijeđanjima prvi krug kampanje odradili apsolutno pozitivno fokusirajući se na najvažnije točke našeg programa. Kazala sam već jednom prilikom da oni koji napadaju, vrijeđaju i omalovažavaju u stvari nemaju ništa drugo za kazati. To više govori o njima. Međutim dopustite samo jednu rečenicu. Smatram apsolutno nedopustivim da se sve Siščanke i Siščane koji nisu glasali za dosadašnju gradsku vlast javno proziva budalama ili kojekakvim drugim pogrdnim izrazima. – Kazala je Željka Josić te nastavila:
-Takva komunikacija je apsolutno neprihvatljiva. Stoga sam i osobno posebno pozvala sve svoje prijatelje i simpatizere da izdrže u pozitivnoj promociji našeg programa te da se ne dopuste isprovocirati.

U razgovoru sa građanima jasno se pokazuje da su građani itekako umorni od podjela, napada i upiranja prstima u druge. Svjesni da je potrebno zajedništvo za obnovu i razvoj Grada Siska, mnogi građani, s kojima su pričali, su napomenuli kako im je u ovom trenutku puno važniji konkretan plan oporavka i razvoja Grada Siska od stranačkih boja. Danas su Siščani nažalost taoci dosadašnje gradske vlasti koja je u želji da zaštiti svoju poziciju samo tražila nekoga na koga bi prebacila rezultate svoje nesposobnosti i nerada. Uvijek tražiti nekoga tko je kriv, umjesto da pokrenete projekte, pokrenete promjene. Kada to ne znate tada morate pronaći krivca. A danas su Sisku krivi svi, od Crkve, HDZ-a, Vlade, Brisela, Berlina … Svi su krivi samo ne oni koji nisu prstom pomaknuli u samom Sisku. I kao da to samo po sebi nije dovoljno smiješno krivci se nalaze i unutar građana Siska. Nažalost Sisak je danas grad podjela.Josić Željka1

-Očekujem da će svi koji žele Sisak bez podjela i Sisak usmjeren na svoje građane prepoznati u meni osobu koja će uvesti tolike nužne promjene. Očekujem da će svoj glas meni dati svi koji se ne zadovoljavaju praznim floskulama, vrijeđanjima i omalovažavanjima. Sada već bivša gradonačelnica je u toliko navrata bespredmetno napadala i vrijeđala ne samo mene nego i sve građane koji nisu glasali za nju da smatram kako se ta praksa, takav način vladanja mora zaustaviti – napominje Željka Josić.

-Vremena velikih vođa su odavno prošla, uloga političara i dužnosnika je da služe svojim sugrađanima, a aktualna gradonačelnica toga očito nije svjesna. Često javnost zaboravlja njezine afere, nisu one započele samo onda kada je katastrofu potresa pokušala iskoristiti za preuranjenu predizbornu kampanju i trošiti novac iz proračuna za vlastitu promociju. Upravo se malverzacije i friziranje tog istog proračuna često zaboravljaju.

-Očekujem jedinstvo svih nas Siščana, te da zajedno promijenimo smjer u kojem ide naš Grad Sisak. Očekujem da svi zajedno donesemo promjenu i pokažemo da Sisak ima budućnost. Osobno očekujem da građanke i građani umjesto vrijeđanja i pljuvanja izaberu konkretan program za svoju i našu budućnost, za budućnost Siska i mladih generacija čije vrijeme tek dolazi. Očekujem da će građani odabrati besplatne vrtiće. Očekujem da će odabrati naše mjere za razvoj poduzetništva, naš program stipendiranja. – zaključuje Željka Josić.

najčitanije