Zlatna plaketa za sisačke Lađarice na državnoj smotri

ibb

261020211635228830.jpeg

Ženska vokalna skupina Lađarice svojoj kolekciji nagrada dodala je i Zlatnu plaketu osvojenu na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. Riječ je o jednoj od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.
16. izdanje Susreta posvećeno vokalnom stvaralaštvu po drugi je put održano u Sisku, u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Dvodnevni program 16. Susreta, 23. i 24. studenog u dvorani Glazbene škole Frana Lhotke, okupio je više od 350 pjevača iz 26 vokalnih sastava, u kategorijama folklornih, klasičnih i slobodnih glazbenih stilova. Riječ je o predstavnicima 12 hrvatskih županija koji su svoje sudjelovanje na državnom susretu izborili pobjedama na ovogodišnjim županijskim smotrama.

Sisačke Lađarice, pobjednice smotre Sisačko – moslavačke županije, i ovim su nastupom opravdale visoke ocjene dobivene na županijskoj razini. Stručni žiri državnog susreta, u sastavu – Dražen Kurilovčan, Irena Miholić i Zdravko Šljivac, dodijelio im je Zlatnu plaketu u kategoriji slobodnih stilova i žanrova.

najčitanije