Hrvatski sabor kulture odabrao je Lađarice iz Siska i Rusalke iz Kutine

ibb

Na ovogodišnjem Susretu malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije, najboljima su proglašeni Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i Vokalna skupina Rusalke iz Kutine, te će ova dva sastava predstavljati županiju na državnoj smotri, Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava koji će biti održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Županijska smotra održana je 26. svibnja u Glazbenoj školi Fran Lhotka u organizaciji Zajednice kulturnih udruga Sisačko-moslavačke županije. Na smotri je nastupilo 12 malih vokalnih sastava: Pjevačka skupina KUD-a Seljačka sloga Kutina, KUD Ivančice Kutina, KUD Mijo Stuparić Velika Ludina, Ženska vokalna skupina Lađarice, HPD Danica, Pjevačka skupina KUD-a Husain, Vokalna skupina Rusalke, Pjevačka skupina Češka beseda Sisak, Ženska vokalna skupina Kutinske dunje, KUD Šartovac, Etno Siscia i Ženski vokalni sastav Kraluž KUD-a Posavina Budaševo.

”Na ovoj je smotri bilo teško odabrati samo dva predstavnika za daljnje predstavljanje Županije, jer su mnoge izvedbe bile jako dobre. No, kako bi se prikazao odličan rad u raznovrsnim kategorijama na području cijele županije, za državni susret biram Ženski vokalni sastav Lađarice, koje će se na smotri natjecati u kategoriji – slobodni stilovi i žanrovi i Vokalnu skupinu Rusalke, u kategoriji – folklorni mali sastavi i komorni zborovi.”, izjavila je selektorica Susreta, dr.sc. Irena Miholić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku.

najčitanije