Treći tjedan Sisačkog šarenog ljeta

imp

261020211635278265.jpeg

U tjednu iza nas ( od 22. do 28. lipnja) održan je treći tjedan Sisačkog šarenog ljeta pod nazivom: “Predstavimo se pjesmom i glumom“

23.6. u utorak u Dječjem vrtiću Sisak Novi, Maslačak, organizirana je kreativna radionica Predstavimo se pjesmom: Nauči me svoju pjesmu.                                                         Predškolci Romske populacije predstavili su poznate narodne pjesmice Posavine na romskom i hrvatskom jeziku. Riječ je o pjesmicama koje su naučili u vrtiću i rado ih pjevaju : Mali bratec Ivo;Ja posijah repu. Ove pjesmice i na hrvatskom i na romskom jeziku imaju isti zabavni i humoristični stil , a kada ih izvode predškolci uz osmjehe, instrumente, glumu i pokrete, tada pjesmice dobivaju i drugačija značenja.

U istom objektu samo dan kasnije ( srijeda 24.lipnja) organizirane su lutkarske radionice i interaktivne predstave na temu : Predstavimo se glumom.Odgajateljice su prvo pročitale kratku priču „ Čarapojedac “, a zatim je odglumile, osmislile zabavne kostime te aktualizirale kroz lik djevojčice iz Siska. Kroz 20-ak minuta djeca se nisu prestajala smijati dogodovštinama djevojčice i Čarapojedca. Scena,kostimi i gluma su aktualizirali istoimenu priču , ali i poučili djecu o važnosti pospremanja ,higijene ,životnih pravila. Djeca su sudjelovala i na lutkarskoj  radionici-od neoblikovanog materijala djeca su izrađivala svoje lutke za predstavu koju su sami osmislili.

Posljednji dan trećeg tjedna ovog zanimljivog projekta klinci klinci su iskoristili za posjet Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ gdje su sudjelovali u interaktivnoj predstavi Damira Borojevića s temom iz praktične ekologije za djecu – Povratak iz budućnosti. Priča je to o znanstveniku D Amiru koji je superjunak sa supermoćima , ali tek uz pomoć djece. Znanstvenik D Amir na zabavan i kreativan način poučava djecu kako koristiti prirodne resurse te kako očuvati naš dom-planet Zemlju.

Sisacki sareni tjedan - 3 - 01 Sisacki sareni tjedan - 3 - 02 Sisacki sareni tjedan - 3 - 03 Sisacki sareni tjedan - 3 - 04

najčitanije