Drugi tjedan Sisačkog šarenog ljeta

imp

Drugi tjedan Sisačkog šarenog ljeta nosio je tematski naziv Igramo se i učimo.Tako je u sklopu tog tjedna promoviranio dječje pravo na slobodno vrijeme,odmor i igru te stavljen naglasak na to da to da su škola,učenje i školske obveze sastavni dio života djeteta te važne u njegovom cjelovitom razvoju.
U ponedjeljak,15.6. u Dječjem vrtiću Sisak Novi :Maslačak organizirano je nekoliko kreativnih radionica na temu Druga strana priče o dječjim igračkama. U Pričaonici o igračkama djeca su naučila zašto su igra i igračke važne te zanimljivosti o podrijetlu mnogih igračaka.Učenici Dječjeg foruma „ Happy kids “osnovne škole Galdovo poučili su djecu o igračkama koje najviše vole: Medvjedići dobra srca,Tomica i prijatelji, Dora, lutke Sesame Street, Hello Kitty, Spužva Bob, Transformersi, Spidermana, Power Rangers, Bratz, Fifi i dr. U radionici Izrada igračaka djeca su izrađivala igračke od različitih neoblikovanih materijala te papira. Ono što su djeca izradila odgajateljice su postavile u izložbu koju mogu svi pogledati u dvorani vrtića. Djeca su oslikavala prozirnu foliju s omiljenim igračkama i igrama u dvorištu vrtića te oslikavala platnene vrećice uz pomoć dječjih gradskih vijećnika.Radionice su provele odgajateljice vrtića,Romski pomagač,voditeljica projekta te roditelji.
U srijedu 17.6. u Dječjem vrtiću Sisak Novi :Maslačak na velikom igralištu organizirano je mnogo sportskih aktivnosti. U Maloj sportskoj olimpijadi osim graničara i nogometa u kojem djeca rado sudjeluju,djeca su se oduševila izviđačkim igrama:guranje gume,otimanje marama,povlačenje užeta,skakanje u vreći,provlačenje ispod užeta,Gusjenica-pete do prstiju,Vitez i princeza,Vrtoglavi nogomet. Djeca su rado sudjelovala i u skoku u dalj,maloj košarci,nošenju jajeta u žlici unaprijed i unazad,vježbicama spretnosti na poligonu. Na igralištu vrtića odvijao se pravi sportski dan. Djeci su se pridružili i učenici uključeni u Dječji forum „ Happy kids “osnovne škole Galdovo te dječji gradski vijećnici .Na terasama vrtića odgajateljice su organizirale kreativnu radionicu-Predstavljanje zemalja Europske unije/nogomet. Uz volontere Volonterskog Centra Sisak olakšano je izvođenje svih aktivnosti.
U petak 19.6.,organizirali smo mali izlet u Osnovnu školu Braća Bobetko gdje su nas dočekale su tri učiteljice. Dvije učiteljice razredne nastave ( Ines Baleta i Refika Omerćehaić ) te učiteljica engleskog jezika ( Svjetlana Balen ). Učiteljice su povele djecu u razgled škole te upoznale djecu s prostorom škole. U učionici za 1.razred učiteljice su razgovarale s djecom o školskim obvezama,školskoj torbi,odnosu prema radu,pravilima ponašanja prema učiteljici i prijateljima u razredu. Djeca su upoznala i prostor školske knjižnice gdje su prelistavali slikovnice te razgovarali o važnosti čitanja.

najčitanije