Završni tjedan Sisačkog šarenog ljeta

imp

261020211635277967.jpeg

Nakon pet tjedana zajedničkog druženja završilo je „Sisačko šareno ljeto“. Projekt kojem su ciljana skupina predškolska djeca, a cilj poticanje i olakšavanje procesa socijalizacije i uključivanje 150 predškolske djece u društveni život i to na način da im se predstavi njihov grad i mogućnosti kojeim pružaju pojedine ustanove.

Tako je tijekom prošlog tjedna ( od 6. do 10.srpnja) održano niz aktivnosti. U ponedjeljak , 6.srpnja, u Dječjem vrtiću Sisak Novi – Maslačak organizirane su likovno-kreativne radionice na temu Nauči me svoj jezik.Predškolci su izradili slikovnicu   „ Naše prvo sisačko ljeto “ te bookmarkere. Slikovnica ima 32 stranice koje su ispunjene crtežima i porukama djece na romskom,hrvatskom,engleskom,njemačkom,slovačkom,španjolskom jeziku te esperantu. Slikovnica je sažetak pet tjedana projekta Sisačko šareno ljeto.

Zavrsni tjedan sisackog sarenog ljeta - 02

U srijedu, 8.srpnja, u istom objektu DV Sisak Novi organizirana je likovno kreativna radionica -izrada suvenira/ magnetića Sisačkog šarenog ljeta .Djeca su izradila ljetne motive magnetića-cvjetiće,ribice,čamce,more,pijesak i školjke,natpise ,kamiončiće kornjače i sl.

Završnica Sisačkog šarenog ljeta održana je u petak, 10.srpnja, na gradskom kupalištu Zibel gdje je organiziran  „ Naš fancy dan na kupalištu “.

Na projektnim aktivnostima je sudjelovala i delegacija Ureda UNICEF-a za Hrvatsku-Marin Ilej ( Odjel komunikacije ),Gordana Horvat  ( Programski odjel ),Tea Sertić ( Odjel za FundRaising),Vanda Kljajo,fotografkinja te donatori.

Zavrsni tjedan sisackog sarenog ljeta - 03

Uz sunčano vrijeme djeca su animirana brojnim aktivnostima-sport,dječji aerobik i zumba te predstava „ Čarapojedac“.

Aktivnosti su sa zanimanjem gledali i građani koji su došli na kupalište te umirovljenci Doma za starije i nemoćne Sisak s volonterima.

najčitanije