Izložba „Pokloni umjetnost, podrži umjetnike“ u Gradskoj galeriji Striegl

mradenovic

251020211635202429.jpeg

Gradska galerija Striegl za kraj ove godine pripremila je izložbu prodajnog karaktera „Pokloni umjetnost, podrži umjetnike“ . Tijekom prosinca i siječnja moći ćete na jednom mjestu izabrati i kupiti radove sisačkih umjetnika. U Galeriji su za kupnju dostupni radovi Kristine Mareković, Vesne Mačković, Stjepka Rupčića, Ivana Marekovića, Alema Biočića, Svetlane Novaković, Mateja Niševića, Ivana Novaka, Dorijana Šipuša, Katarine Fabijanić i Luke Čačića.
„Riječ je o izložbi koja možda ima i najdulju tradiciju u Galeriji Striegl, uvijek je bila u Galeriji na neki način u ovom predbožićnom periodu, samo je imala drugačija imena. Sada se zove „Pokloni umjetnost, podrži umjetnike“ i zastupljeni su sisački umjetnici, od vrlo mlade do zrele generacije. Radovi su u različitim medijima, izložene su grafike, keramika, slike, fotografije…“, pojašnjava Jurica Škofač iz Galerije te dodaje kako su cijene prilagođene ovom dobu godine: „Podnaslov izložbe već govori ‘pokloni umjetnost’ tako da pozivamo naše sugrađane da dođu i pogledaju izložbu, nešto odaberu za sebe. Izložba je na našoj web stranici i Facebooku na kojima prezentiramo umjetnike i sam rad kojim se na izložbi prezentira“.
Izložba „Pokloni umjetnost, podrži umjetnike“ bit će postavljena do kraja siječnja, a s vremenom će izložba nadopunjavati i sa drugim radovima.

najčitanije