300 naopakih križeva – izložba Gorana Nježića

300 Naopakih Križeva

„Ovogodišnju izložbenu sezonu otvaramo s umjetnikom, koji nije činjenicom rođenja vezan za Sisak, ali jest po većini drugih aspekata svojeg rada, kao i po činjenici da se Sisku vraća i obraća. Iza tog ogoljenog, upečatljivog i veoma sugestivnog naziva izložbe – 300 naopakih križeva 2.0 – stoji rad čiji je proces razvijanja, promišljanja i nastajanja započeo 2015. godine. Tada je Goran Nježić u Gradskoj galeriji Striegl izložio ”300 naopakih križeva”, a sama izložba je bila inspirirana istoimenom pjesmom benda ### (Anja Tkalec, Sven Sorić, Jurica Zrnc i Goran Nježić) i pratećim video radom.

Motiv križa je autor od tada artikulirao u gotovo svim medijima svog umjetničkog djelovanja: crtež, grafika, slika, objekti, interaktivne skulpture, land art, sve do digitalnih interpretacija čiju izvedenicu imamo priliku vidjeti na ovoj izložbi“, kažu u Galeriji.

Otvorenje izložbe će se održati u srijedu, 26. siječnja s početkom u 19:00 sati u Gradskoj galeriji Striegl, Rimska 10 (1.kat Holandske kuće).

najčitanije