"Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj" / Putujuća izložba i radionica

mradenovic

251020211635198671.jpeg

U dvorišnom prostoru Centra kreativne industrije u petak i subotu, 18. i 19. lipnja organizira se izložba keramike, prezentacija o keramičkom postupku te radionica o čaju i gong fu pripremanja. Naučite kako koristiti gong fu set za čaj (cha shi). Kroz isprobavanja različitih vrsta kineskog čaja govorit će se o njegovom povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

PETAK,18.6.2021.

– 19h do 22h Izložba keramike je otvorena za posjetitelje

– 19h30 Prezentacija o Živom Ateljeu DK, o keramičkom postupku i projektima

SUBOTA, 19.6.2021.

– 10 do 13h sati – Izložba je otvorena za posjetitelje (Centar kreativne industrije, Sisak)

– 10,30 do 13h – Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave, jer su mjesta ograničena.

Ako vremenske prilike dopuštaju, radionica će se održati na otvorenom. Za povećanu udobnost, ponesite vlastiti jastučić. Prilaz je moguć za osobe u kolicima.

NAPOMENA Za radionicu čaja: Zbog ograničenog broja sudionika, obratite se putem e-poštom na adresu: alma@galerija-striegl.hr NAJKASNIJE do petak navečer.

Molimo rezervirajte mjesto samo ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati. Radionica je namijenjena ljudima koji malo znaju ili nikada nisu čuli za gong fu ceremoniju čaja.

Tijekom prošle godine neke od članica kolektiva Žene ženama u Živom Ateljeu DK učile su o keramici koristeći mješavinu različitih glina, uključujući lokalne gline i glazure, i učile o gong fu dijeljenju /pripremanju kineskog čaja te su ta iskustva povezali s lokalnom divljom glinom. Ta iskustva i znanja bi sada željele s vama podijeliti ovom putujućom izložbom i radionicama pod nazivom “Bez granica: žene ženama, razgovor oko keramike i čaja.”

najčitanije