Županovo otvoreno pismo premijeru

imp

261020211635281545.jpeg

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uputio je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću nakon njegova posjeta kutinskoj Petrokemiji u kojem ga poziva na suradnju oko rješavanja gospodarskih problema u našoj županiji.

“Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću,
iskreno pozdravljam Vaš interes za probleme kutinske Petrokemije i njezinih radnika koje ste napokon odlučili posjetiti u ponedjeljak 23. ožujka 2015. godine. Želim vjerovati kako je riječ o iskrenoj brizi za probleme i sudbinu naše jedine tvornice mineralnih gnojiva, a ne o Vašoj već započetoj predizbornoj kampanji po Hrvatskoj.

No, ono što budi sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše Vlade o toj tvornici već i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svome dolasku niti pozvali na sudjelovanje na radnome sastanku.

Želim vjerovati da tome razlog nisu naše različite stranačke pripadnosti jer i Vi i ja izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana. Zato sam Vas osobno u nekoliko navrata pozivao na tematsku sjednicu sisačko-moslavačke Županijske skupštine gdje bismo se posebno osvrnuli na probleme sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije.

Riječ je o najvećim gospodarskim subjektima Sisačko-moslavačke županije koji zapošljavaju više od 2000 radnika i znače opstanak za našu županiju.

Moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije, Vi premijeru, ignorirate već mjesecima.

Unatoč svemu moja ruka suradnje je i dalje ispružena, a poziv na suradnju i dalje stoji. Dobrobit građana naše županije, ali i svih građana Republike Hrvatske mora biti prioritet svakom dobronamjernom dužnosniku.” – stoji u otvorenom pismu župana Žinića.

najčitanije