„Županija bez oružja“ – akcija hrvatskih branitelja i Županije

imp

županija Bez Oružja 10

Nedavni događaj koji se dogodio u sisačkom naselju Kanak u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a više ih je ranjeno bio je povod sastanka župana Ivana Celjak i braniteljskih udruga s područja Sisačko – moslavačke županije s ciljem stvaranja naše županije „Županijom bez oružja“

 

Sisačko-moslavačka županija i hrvatski branitelji upućuju apel javnosti u smjeru povećanja zajedničke sigurnosti i odricanja od oružja i ostalih smrtonosnih sredstava koje, nažalost, mnogi građani i dalje nelegalno posjeduju.

 

„Hrvatski branitelji su u Domovinskom ratu stavili svoje živote na raspolaganje Domovini upravo kako bi za sve njene građane osigurali sigurnost života i imovine, nepovredivost doma i zaštitu svake obitelji. Oružje koje je upotrijebljeno u takvu svrhu, potrebno je sada konačno umiroviti, vratiti ga ovlaštenim službama.
Ne zaboravimo ni da je nelegalno oružje u nekim slučajevima na dohvat dječjih ruku, što može jedino i isključivo značiti novu tragediju, koju nitko ne želi.“, poručuju branitelji.

 

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata i druge braniteljske udruge izvan Koordinacije, zajednički pozivaju sve da podrže ovu akciju “Županija bez oružja” i ukoliko nelegalno posjeduju oružje, nazovu 192 i predaju oružje nadležnim osobama policijske postaje koje djeluju na tom području.

 

Podsjetimo kako MUP od 2007.godine provodi akciju „Manje oružja, manje tragedija“. U ovoj akciji građani mogu anonimno i bez ikakvih sankcija predati oružje i ubojita sredstva koja nelegalno posjeduju.
Važno je naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje.

 

 

Foto – Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije

Foto: Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije

najčitanije