Županci određeno mjesec dana istražnog zatvora

ibb

271020211635293663.jpeg

Županica Marina Lovrić Merzel ostat će u jednomjesečnom pritvoru – odlučila je danas istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić
“Sutkinja je donijela rješenje o istražnom zatvoru, u trajanju od mjesec dana, radi opasnosti od utjecaja na svjedoke. Prema zadnjem prijedlogu USKOK-a treba saslušati 106 svjedoka. A razlog je i opasnost od ponavljanja kaznenog djela, obzirom da još uvijek obnaša funkciju županice” – pojašnjava glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.
Istražni zatvor određen je i Silviju Kobešćaku, direktoru tvrtke IGM Turopolje kojem je županija prodala većinski udio u Cestama Sisak i Bernardu Popecu, od kojeg je županija kupila prostor auto salona Lav auto Popec.
Na stranicama USKOK-a navedeno je da se Marinu Lovrić Merzel, osim sumnjivih kupoprodaja, tereti i za neosnovano isplaćivanje naknada od 5 tisuća kuna članovima Savjeta županice iako te iste poslove, zbog kojih su imenovani za članove Savjeta, već obavljaju u okviru tijela Skupštine i pravnih osoba Županije za što primaju odgovarajuću plaću. A na USKOK-ovom popisu kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave je i osnovana sumnja u trošenje županijskog novca u privatne svrhe.