Bivša županica Marina Lovrić Merzel proglašena krivom, osuđena na 7 godina zatvora

imp

Bivša sisačko – moslavačka županica Marina Lovrić Merzel proglašena je krivom na zagrebačkom Županijskom sudu, kao i drugi suoptuženici kojima se na teret stavlja niz koruptivnih djela, piše N1.

 

Prema toj presudi, Marina Lovrić Merzel je kriva za primanje mita od 100.000 eura od Željka Žužića da bi mu osigurala poslovne udjele u Cestama Sisak. Proglašena je krivom i po drugoj točki, kojom je se tereti da je oprala novac od mita, kupnjom stana u Zadru preko nećaka.
Sud smatra da je kriva i po trećoj točki optužnice, odnosno da je na štetu Sisačko-moslavačke županije osigurala kupnju zgrade od Bernarda Popeca po prehapuhanim cijenama.
Bivša županica kriva je i po četvrtoj točki optužnice, za neosnovano plaćanje savjetnika.
Sud nepravomoćno smatra da je kriva i po petoj točki optužnice, za sklapanje ugovora s obitelji i prijateljima za poslove koji se nisu izvršavali jer županija nije imala potrebe za njima. Kriva je i po točki 6, da je nalagala da županija plaća troškove hrane i pića na četrdesetak političkih sastanaka i tridesetak privatnih domjenaka.

Lovrić Merzel proglašena je krivom i po točki 7, za peglanje službene kartice za privatne račune hrane i pića po restoranima te benzinskim postajama.

Kriva i po točki osam, da su na pripremama za njenu svadbu radili djelatnici Hrvatskih šuma.

Optužena je na jedinstvenu kaznu od 7 godina.

 

 

 

 

najčitanije