Marina Lovrić Merzel:“ Razumjela sam optužnicu i poričem je u cjelosti“

imp

261020211635243399.jpeg

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel.
Iako je optužnica protiv Lovrić Merzel potvrđena krajem 2015. godine početak suđenja je odgađan jer je sudac Ivan Turudić odbijao prihvatiti nagodbu Uskoka sa suokrivljenikom Žužićem.
Nakon čitanja optužnice, koje je trajalo više od sat vremena, Lovrić Merzel je odbacila Uskokove optužbe za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na privatne zabave.
„Razumjela sam optužnicu i poričem je u cjelosti“, rekla je bivša županica pred sudskim vijećem.
Marina Lovrić Merzel optužena je da je tijekom mandata Županiju ukupno oštetila za oko 13 milijuna kuna i da je sama stekla još 8 milijuna kuna.
„Ono što je sigurno je da ću ja dokazati da sam radila sve sukladno zakonu i svojim ovlastima. Oni su sada tu da vas provuku kroz blato, mene provlače već pet godina. Od mene su napravili monstruma i zločinca i sada uopće nije bitno što ću ja u ovom trenutku reći nego što ću vremenom dokazati.“, rekla je Marina Lovrić Merzel za Media servis.
Uskokovom optužnicom uz Lovrić Merzel, obuhvaćeni su predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Dalibor Rožanković, nećak Marine Lovrić Merzel te Bernard Popec, koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć. Svi optuženi su na početku suđenja izjavili da nisu krivi.
Na pripremnom ročištu održanom neposredno prije početka suđenja krivnju je priznao i bivši čelnik Hrvatskih šuma Zvonko Rožić koji je osuđen uvjetno na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

foto – arhiva

najčitanije