Objava nepravomoćne presude Marini Lovrić Merzel 29. ožujka

imp

Marina Lovrić Merzel

Gotovo sedam godina nakon uhićenja ( travanj 2014.godine) bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel bit će objavljena nepravomoćna presuda.

 

Kako piše Večernji list, odlučeno je tako na zagrebačkom Županijskom sudu, nakon što su stranke završile s iznošenjem završnih riječi. Vjeran Blažeković, predsjednik sudskog vijeća nepravomoćnu presudu objavit će 29. ožujka u 12 sati.
Inače, USKOK je optužnicu protiv Lovrić Merzel i njezinih suoptuženika podigao u lipnju 2015. a suđenje je počelo u lipnju 2018. I to nakon peripetija jer sudac Ivan Turudić, koji je tada vodio taj predmet, nije htio prihvatiti nagodbu između USKOK-a i poduzetnika Željka Žužića.

 

Žužić je prema optužnici, Lovrić Merzel 2011. dao 100.000 eura mita, kako bi mu osigurala poslovne udjele u tvrtki Ceste Sisak, koje je prethodno Županijska skupština odlučila prodati, piše Večernji list. Primanje mita, prema optužnici je pokušala potom prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na njezina nećaka Dalibora Rožankovića, koji je također bio optužen u ovom postupku. Osim toga, USKOK ju je teretio da je suprotno odluci županije da se Zavod za hitnu medicinu gradi na drugoj lokaciji poduzela sve kako bi osigurala da po znatno višoj cijeni kupi nekretninu Bernarda Popeca, koji je na koncu također postao suoptuženik. Prostor na kojem je bio auto salon, po tvrdnjama tužiteljstva, osim što je bio preplaćen, nije bio adekvatan za potrebe zavoda pa je županija, zaključila ugovor o kupoprodaji tog prostora za 9,8 milijuna kuna te je još platila za dodatne radove prenamjene 1,4 milijuna kuna. Lovrić Merzel je još optužena i za neosnovano plaćanje svojih savjetnika te plaćanje privatnih proslava službenim novcem. ona sve optužbe niječe, a optužbe su zanijekali i njezini suoptuženici.

najčitanije