Župan na ispitivanju kod moslavačkih školaraca

st

261020211635281624.jpeg

Učenici područnih škola OŠ Popovača iz Gornje Jelenske, Osekova, Potoka i Strušca, posjetili su u sklopu terenske nastave Sisak, gdje ih je u zgradi Županije ugostio župan Ivo Žinić. Župan je pozdravio goste i ukratko im ispričao kako funkcionira institucija Sisačko-moslavačke županije, nakon čega je uslijedila dvosmjerna komunikacija. Dječja radoznalost i spontanost uvijek nas iznova oduševljava, a tako je bilo i ovaj put. Prvo pitanje odnosilo se na završetak nove škole u Popovači.
‘Ooo, pa ti imaš neke naputke… Jesi li ti bio s gradonačelnikom Popovače pa ti je on rekao da to pitaš?’, našalio se župan, te najavio kako će biti spremna za školsku godinu 2016./2017.
Zatim je učenika iz Osekova zanimalo kako će župan promijeniti Sisačko-moslavačku županiju.
‘Ima u Osekovu političara, ja vidim da si ti budući lider i da ćeš dostojno zamijeniti ove sadašnje’, u vedrom je tonu odgovorio župan i rekao kako je cilj da buduće generacije nemaju probleme ovih sadašnjih, kao što su nezaposlenost i siromaštvo.
Na pitanje kako je postao župan, Ivo Žinić objasnio je djeci da se na tu funkciju dolazi izborima. Rekao je kako kao mali nije imao san postati župan i da nije požalio što je došao na to mjesto, iako je, kao i ostale javne osobe, često izložen kritikama.
‘Župan mora imati puno strpljenja. Pogledajte, djeco, ove novinare. Oni nas stalno prate i nek’ napravimo krivi korak, oni odmah napišu u novinama da župan nije dobar’, zaključio je kroz smijeh župan Ivo Žinić.

najčitanije