ŽUC: „Radovi na mostu u Martinskoj Vesi gotovi do najkasnije 31. prosinca“

Radovi na mostu u Martinskoj Vesi koji su počeli krajem lipnja ove godine trebali bi biti završeni do kraja godine. Na naš upit o tome kakvi se točno radovi izvode, kada će konačno biti završeni te zbog čega je nekoliko puta produljivan rok za izvođenje radova iz ŽUC-a odgovaraju:

 

„Rok za izvođenje radova nije produljivan.

Ugovorom sklopljenim sa Izvoditeljem, rok za izvođenje radova prema Ugovoru je 180 kalendarskih dana.
Izvoditelj je uveden u posao 04. srpnja 2022. godine i završiti će radove najkasnije do 31. prosinca 2022. godine (sukladno sklopljenim ugovorom).
Obzirom na kompleksnost izvođenja radova na mostu, u prvobitnoj suglasnosti most je bio prohodan samo za pješake, jer su se u toj fazi izvodili radovi na uklanjanju postojećeg asfalta, zamjeni prijelaznih naprava kao i popravak rubnjaka, te samom asfaltiranju kolnika mosta novim asfaltnim slojem, pa je samo propuštanje motornih vozila bilo nemoguće.

U sadašnjoj fazi izvođenja radova (sanacija vješaljki i nosivog užeta visićeg mosta), most je zatvoren za motorna vozila, ali samo u fazi izvođenja radova (od 08:00-13.30 sati i od 14:30 do 17:00 sati), dok je za sve ostalo vrijeme, most prohodan i za motorna vozila“, stoji u odgovoru.

najčitanije