Završena sanacija i modernizacija ceste u Tišini Erdedskoj

imp

Cesta Tišina Erdedska 6

Na području Općine Martinska Ves, u naselju Tišina Erdedska završena je sanacija i modernizacija neasfaltiranog dijela nerazvrstane ceste NC1-614 u duljini 2250 m, a vrijednost radova iznosila je 232.563,13 eura.

 

cesta tišina erdedska 7

 

Sanacija i modernizacija ceste financirana je sredstvima Ministarstva poljoprivrede, na temelju Sporazuma o financiranju sanacije nerazvrstanih cesta na području Grada Siska, Grada Petrinje i Općine Martinska Ves.

„Nastavljamo s izgradnjom cesta na području Sisačko-moslavačke županije, izgradili smo novu cestu na području općine Martinska Ves u Tišini Erdedskoj, u suradnji s Općinom i Ministarstvom poljoprivrede. Ovo je izvrstan primjer vertikalne suradnje Županije, Općine i Ministarstva. Dionica je dugačka 2 250 m. Cijena izgradnje dionice je 230 000 €. Ova dionica je osobito značajna i za stanovnike Tišine Erdedske i za stanovnike Setuša, zbog dnevnih migracija prema Sisku, međutim ona ima poseban značaj za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, za poljoprivrednike, kojima je bavljenje poljoprivredom osnovni izvor prihoda. Ovu cestu će koristiti, kako lokalno stanovništvo, isto tako i brojni OPG-ovci. Valja naglasiti da se na ovoj dionici nalazi i tvornica stočne hrane, što znači da ova cesta itekako doprinosi opstanku naših poljoprivrednika, gospodarstvenika, ali i osigurava njihov daljnji razvoj.“, rekao je obilazeći prometnicu župan Ivan Celjak.

 

cesta tišina erdedska 3

Prometnicu iznimno važnom smatra i načelnik općine Martinska Ves, Stjepan Ivoš: „Asfaltiranjem ove ceste ostvarili smo preduvjete da nitko više ne ide cestom po nasipu, nego da ide nizinskom cestom prema Sisku, a ubuduće, nadamo se, za godinu, dvije i prema Ivaniću.“

 

cesta tišina erdedska 4

 

Poduzetnik Renato Kelečić rekao je kako je izgradnja ove ceste od velikog značaja za njegov posao: „Izuzetno puno mi znači, jer imamo poduzeće koje se bavi proizvodnjom stočne hrane. Svakog tjedna imamo isporuke robe, kao i primitak sirovine u našu tvornicu, tako da je cesta od najvećeg značaja za ovo područje.“

 

cesta tišina erdedska 2 cesta tišina erdedska 5

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije