Žinić:“Natpisi u medijima nisu istiniti.“

imp

„Ničim nije prekšena niti se željela dovesti u pitanje bilo koja odluka Stožera civilne zaštite, niti je tim postupkom ugrožen bilo koji sudionik niti bilo tko sa strane. Radilo se isključivo na privatnom posjedu.“, pojasnio je danas na konferenciji za medije župan Ivo Žinić subotnje druženje.
Podsjetimo, unatoč brojnim upozorenjima i apelima nadležnih službi da se ostane u kućama i ne grupira i usprkos zabrani održavanja zabava bilo kojeg tipa, župan Žinić i njegov sin Dario proveli su subotu navečer družeći se s većom grupom ljudi u Zavičajnom klubu u Marinbrodu, gdje su se zabavljali sve dok ih nije rastjerala policija.
Takav razvoj situacije župan ocjenjuje netočnim i napominje da su radili na pripremi očeve kuće za svatove koje će njegov sin imati u svibnju.
„Radi se o sljedećem. U subotu, na imanju mog oca, u našoj rodnoj kući, moj sin koji bi 30.svibnja trebao imati svadbu, uređivala se okućnica odnosno okoliš te kuće. U početku je to bilo pet njegovih prijatelja, zajedno s njim, a kasnije su se pridružila još dvojica. Cijeli dan su radili na čišćenju a kasnije su bili na večeri u Zavičajnom klubu koji se nalazi na susjednoj parceli. Dakle, ne radi se o nikakvom okupljanju ali je nažalost bilo više od 5 osoba. Bilo nas je zajedno devet, njih sedmorica, moja supruga i ja gdje smo pripremili večeru za dečke. Cijeli dan smo poštivali socijalnu distancu, međutim odluka koja je zabranila okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu nije ispoštivana. Kasnije je, po prijavi o javnom okupljanju, došla policija. Začudio sam se i pojasnio da je u tijeku večera nakon koje smo se svi razišli. To je prava istina. Sve drugo su zlonamjerni natpisi.“, rekao je župan i istaknuo da ne zna je li podnešena prekršajna ili kaznena prijava.
Iako se tvrdi kako se samo radilo o večeri a ni o kakvoj zabavi na kojoj je bilo pjesme i plesa, Dario Žinić dao je ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Grada Gline.

najčitanije