Uhićen muškarac koji je ušao u Strukovnu školu i prijetio bombom

mradenovic

Danas je iza podneva u Strukovnu školu u Sisku ušao mlađi muškarac, tražio župana Žinića, čiji je ured i dalje u prostorijama škole. Tražio je župana i rekao da ima bombu.

U tom trenutku nastavu su imali učenici Strukovne škole, ravnatelj Ivica Beloglavec kaže kako je u tom trenutku u školi bilo oko 200 učenika. Uskoro su u školu došli vatrogasci i policija, a učenici su izašli van.

Prema prvim informacijama riječ je o muškarcu S.Š. u 30-im godinama. Policija je opkolila školu, nakon uhićenja medijima se obratio Tomo Medved, ministar branitelja.

„Najvažnije je da je ovako završilo, da je policija uspjela privoliti muškarca da se preda. Više detalja o tome tko je napadač, koji su motivi, to će kasnije reći policija. Ovo je dokaz koliko je ovo područje pogođeno potresom i kolika je psihoza koja utječe na sve. Pozivam ljude da zadržimo stabilnost, obnovit ćemo područje, vratiti život u Sisak i Banovinu i na područje koje je teško stradalo u Domovinskom ratu i u potresu. Svi moramo doprinositi stabilnosti u društvu”, poručio je Medved. „ rekao je Medved.

Nakon pregovora, oko 13:45 muškarac se predao policiji.

najčitanije