Žinić najavio tužbu protiv Zdenka Vahovca

st

261020211635281135.jpeg

Župan Ivo Žinić najavio je tužbu protiv bivšeg obnašatelja dužnosti župana, Zdenka Vahovca, zbog nenamjenskog trošenja sredstava za izgradnju škole u Popovači, a najavio je i poduzimanje mjera protiv odgovornih osoba u odjelu za financije. Vahovec je, kaže, kao vršitelj dužnosti župana, napravio niz nepravilnosti vezanih uz kredit koji je županiju zadužio 68 milijuna kuna. Odgovor je to na nedavne optužbe Zdenka Vahovca kako je upravo sadašnja županijska vlast odgovorna za nenamjensko trošenje tog novca.

‘Gospodin Zdenko Vahovec je lagao. Iznio je neistinite podatke kako je novom županu ostavio 40 milijuna kuna oročenih sredstava. Imamo dokaze o kreditnim sredstvima, imamo izvode žiro računa i materijale u kojima se točno vidi kad je kredit dignut, kak su novci sjeli na račun i kad je koliko novaca razročeno’, rekao je Žinić.

Do 4. studenog prošle godine, kad je nova vlast preuzela upravljanje županijom, za radove je, kaže, plaćeno oko 12,5 milijuna kuna, dok je razročeno oko 20 od ukupno 50 milijuna kuna kreditnih sredstava. Od tih 20 milijuna razročenih kuna, 7,5 milijuna kuna potrošeno je, kaže, nenamjenski, prema nalogu bivše županice Marine Lovrić Merzel i bivšeg dožupana Zdenka Vahovca.

‘Iz tih ćemo razloga oko tih nepravilnosti izvjestiti službene institucije i podnijeti kaznene prijave’, rekao je župan.

Nagađanja kako škola neće biti gotova u najavljenom roku su, kaže, pogrešna. Dovršetak i opremanje očekuje se, najavljuje, u proljeće 2016. godine, te će biti spremna za školsku godinu 2016./2017.

najčitanije