Zaređen Ivica Šimunović

imp

261020211635291274.jpeg

Sisački biskup Vlado Košić podijelio je u subotu 14. lipnja u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa red prezbiterata kandidatu Ivici Šimunoviću iz župe Budaševo.

Svečanom misnom slavlju uz rodbinu, župljane i prijatelje mladomisnika sudjelovalo je pedestak svećenika Biskupije među kojima su bili generalni vikar mons. Josip Ćorić, kancelar mons. Marko Cvitkušić, župnik iz Budaševa vlč. Krešimir Bulić, kao i rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. Anđelko Košćak s odgojiteljima, te mladomisnici i kandidati za prezbiterat Zagrebačke nadbiskupije i Varaždinske biskupije.

U svojoj homiliji biskup Košić je rekao -” „Dragi Ivice, draga braćo svećenici i đakoni! Mi smo nositelji te misijske zadaće, mi smo pozvani da gorljivo Krista slijedimo i da u zajednicu njegovih učenika uvodimo braću i sestre, mlade i stare, djecu i odrasle. Zato se i naš odnos s Kristom mora odvijati u prijateljskoj ljubavi. Poziv je to da se ne osamimo, da se otvaramo drugima i da s drugima nosimo i dobro i zlo, da budemo uvijek blizi onima koji trpe i koji su u potrebi, da se ne umorimo u – kako Papa kaže – revoluciji nježnosti. Svjestan sam, dragi Ivice, da neće nedostajati i križeva i kušnji. I Ti si toga svjestan i bit ćeš sve više. Ipak, današnji dan treba ostati upisan u Tvoju dušu čitav život. Tvoj „adsum – evo me!“ odgovor je na Kristov izbor. Ostani vjeran ovom svom odgovoru čitav život“, zaključio je biskup.