Križevo u Sisku

imp

261020211635276253.jpeg

Svetkovina Uzvišenja Sv. Križa svečano je proslavljena u ponedjeljak 14. rujna u Sisačkoj katedrali. Misno slavlje predvodio je kanonik Stolnog Kaptola Svetog Križa i župnik u Hrvatskoj Dubici, ovogodišnji zlatomisnik, preč. Milan Begić, a propovijedao je prepošt Kaptola mons. Marko Cvitkušić. U koncelebraciji bili su domaći župnik preč. Marko Karača, kanonici Stolnog Kaptola kao i svećenici susjednih sisačkih župa.

Na početku sisački biskup Vlado Košić uručio je zlatomisniku Begiću Odlikovanje sv. Kvirina za osobite zasluge u Sisačkoj biskupiji. „Primite ovo odlikovanje sv. Kvirina za osobite zasluge u Sisačkoj biskupiji kao izraz zahvalnosti mene osobno i Sisačke biskupije za vaše vjerno svećeničko i kanoničko služenje u župi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici i Stolnom Kaptolu Svetog Križa u Sisku“, rekao je biskup pročitavši dio iz povelje Odlikovanja.

Misi je prethodila molitva Večernje kanonika Stolnog Kaptola Sv. Križa, a nakon mise brojni okupljeni vjernici nastavili su druženje u pastoralnom centru „Petar Žagmeštar“.

najčitanije