Vidović: Čestitam na pobjedi ali ne i na retorici

imp

261020211635286390.jpeg

SDP-ov kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije nije prošao. U drugom krugu prijevremenih izbora za župana pobijedio ga je HDZ-ov Ivo Žinić.

„Ne osjećam se nikako gubitnikom. Ja sam došao u ove izbore vrlo pošteno bez ikakvih kalkuliranja. Moja  je nakana bila da ponudim građanima jednu altertnativu. Mogu čestitati HDZ-u na mobilizaciji biračkog tijela, ali ne mogu na retorici koju su koristili. To je bilo dobrim dijelom povratak u 90-e godine, vidim da to ne sluti na dobro. Mobiliziranje na prastarim temama, na ideološkim temama, u situaciji kada imamao ozbiljnih problema da osiguramo građanima pristojan i normalan život nije dobro. Ja vidim to kao veliku opasnost. I zahvaljujem se broju od 22.000 ljudi koji mi dali podršku.“- kazao je Vidović

Vidović napominjući kako ga ovaj poraz neće pokolebati i da se neće povući iz politike. Usto, Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini, pa su mogući i novi izbori – „ Bojim se da bismo mogli ući u jedno razdoblje nestabilnosti. Kako će funkcionirati kohabitacija sa županom koji nema skupštinsku  većinu ne mogu ovog trenutka predvidjeti. Kupovanje vijećnika je zabranjeno i nadam se da do toga u Skuptštini neće doći. Nisam siguran da će gospodin Žinić ponuditi proračun koji će moći proć. Svašta je moguće, pa i novi izbori. Bojim se da bi se mogla pojaviti jedna nestabilnost i to bi značilo  gubitak vremena od dvije i pol godine koliko  predstoji sadašnjim  vijećnicima.“ – kazao je Davorko Vidović.

najčitanije