Većina braniteljskih udruga se odrekla financijskih sredstava u znak solidarnosti zbog potresa

imp

251020211635198144.jpeg

Braniteljske udruge iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije iskazale su solidarnost s oštećenima u potresu odričući se dodijeljenih financijskih sredstava za programe u korist onih kojima su ta sredstva potrebnija.

„Sisačko-moslavačka županija se nakon potresa koji su pogodili njeno područje i koji nadalje imaju svoj tijek pojavljivanja našla u novim okolnostima koji uz epidemiju korona virusa otežavaju rad same Županije. Najteže su pogođene njene ustanove i objekti koji radi oštećenja nisu u mogućnosti pružati sve one usluge koje su itekako važne za njeno stanovništvo, od zdravstvenih, socijalnih usluga do obrazovanja što itekako utječe na kvalitetu življenja populacije na ovim područjima.
U sjedištu Sisačko-moslavačke županije održan je sastanak sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka s predstavnicima Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.
Koordinacija je razmotrila složene okolnosti i potrebe najranjivijih te je većina udruga članica koordinacije odlučila iskazati solidarnost odričući se dodijeljenih financijskih sredstava za programe i projekte kako bi ista ostala u Proračunu Sisačko-moslavačke županije te na taj način bila usmjerena na obnovu teško oštećenih objekata javne namjene.
Na ovaj način braniteljske udruge žele još jednom pokazati veliko srce i složnost u vremenima gdje zajednički, korak po korak, čuvaju i štite u konačnici ono najvrjednije, a to su ljudski životi i dostojanstvo čovjeka.“, stoji u priopćenju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije kojeg potpisuje predsjednik ove Koordinacije Nenad Bužanić.

najčitanije