OSIGURANA SREDSTVA

Županija osigurala potporu za financiranje programa Centra za žene Adela, Udruge slijepih i UOSI SMŽ

DSC_0002

„Ugovore potpisujemo odmah početkom godine jer smo upoznati s okolnostima u kojima djeluju ove udruge i znamo koliko im je važno imati osigurane financije,“ izjavio je sisačko-moslavački župan

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisao je s predstavnicima triju udruga: Centra za žene Adela, Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Sisak te Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ugovore o financiranju programa. S Centrom za žene Adela potpisan je ugovor o financiranju programa tajnog skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u okviru Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji. Županija će financirati i program Dnevnog centra slijepih u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom  Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak. S Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije potpisan je ugovor o financiranju  programa Mala kuća – pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom  u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Za aktivnosti ovih udruga osigurana su sredstava iz županijskog proračuna.

 

„Ugovore potpisujemo odmah početkom godine jer smo upoznati s okolnostima u kojima djeluju ove udruge i znamo koliko im je važno imati osigurane financije,“ izjavio je sisačko-moslavački župan.

 

Uz ova županijska sredstva župan Ivan Celjak je tijekom radnih sastanaka u resornom Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike predstavio potrebu za dodatnim sredstvima iz državnog proračuna, kojima je udrugama osigurano dodatno financiranje.

 

Uz navedena sredstva župan Celjak dodatno je uložio napore i u suradnji s donatorima, koji su iskazali namjeru pomoći udrugama, preusmjerio ponuđenu pomoć te rekao „Za ove udruge, koje rade s najranjivijim članovima naše zajednice željeli smo, unatoč smanjenju prihoda i šteta koje je prouzrokovao katastrofalni potres, osigurati neophodna sredstva i izuzetno sam radostan što smo to uspjeli učiniti i što će svoje aktivnosti moći provoditi i dalje.“

najčitanije