Županija osigurala stanove za 9 obitelji s potresom pogođenog područja

imp

braće čulig

U tijeku je Javni poziv za dodjelu za privremeno korištenje

Iako obnova kuća i stambenih zgrada nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, uz pokrenute postupke obnove sisačkog Doma zdravlja, pokretanja postupka gradnje petrinjskog Doma zdravlja, obnove sisačkog i petrinjskog Doma za starije i nemoćne osobe, pokretanja postupka obnove zgrada stradalih u okviru Županijske bolnice, pokretanje postupka za projekte gradnje nove Ekonomske škole Sisak i Srednje škole Petrinja, obnove Srednje škole Glina, OŠ Dragutina Tadijanovića, obnove Glazbene škole Sisak, ulaganja u nove prostore OŠ Dragutina Tadijanovića za potrebe studenata Učiteljskog fakulteta, gradnju učeničkog doma u Sisku, projekte za obnovu glinskog Doma zdravlja i Doma za starije i nemoćne, naglasak je stavljen i na pronalaženje kvalitetnijih uvjeta smještaja tijekom zimskog razdoblja za osobe čiji su domovi stradali u potresu.

 

„Poslovni procesi Sisačko-moslavačke županije u proteklih 5 mjeseci koliko obnašam dužnost župana, usredotočeni su na sve aktivnosti vezane uz otklanjanje posljedica potresa“ – istaknuo je župan Ivan Celjak.

 

Sisačko-moslavačka županija je u protekla tri mjeseca preuzela na korištenje 9 stanova u vlasništvu ustanova kojima je osnivač SMŽ i pokrenula postupak uređivanja kako bi se u njih prije Božića smjestilo 9 obitelji koje borave u kućama s crvenim oznakama, koje su u kontejneru ili drugom organiziranom smještaju.

 

Raspisan je i Javni poziv za dodjelu navedenih stanova na privremeno korištenje na sljedećim lokacijama:
– stan u Sisku, Braće Čulig 19, površine 34,30 m² (jednosobni),
– stan u Sisku, Vinogradska 14, površine 70,85 m² (trosobni),
– stan u Sisku, Vinogradska 16, površine 60,40 m² (dvosobni),
– stan u Petrinji, Trg narodnih učitelja 6/1, površine 21,00 m² (jednosobni),
– stan u Petrinji, Trg narodnih učitelja 6/2, površine 29,38 m² (jednosobni),
– stan u Novskoj, Trg Đure Szabe 5, površine 77,74 m² (trosobni),
– stan u Kutini, Ulica kneza Domagoja 15, površine 55,84 m² (trosobni),
– stan u Popovači, Grofa Erdodya 11, površine 35,98 m² (jednosobni),
– stan u Topuskom, Novo Naselje 8b, površine 59,50 m².

 

Poziv je otvoren do četvrtka 25.11.2021. godine, ukoliko ne bude prijava, Županija će za još 8 dana produžiti rok za iskazivanje interesa. Povjerenstvo će sukladno propisanim uvjetima, provesti postupak dodjele stana na privremeno korištenje na temelju liste prijavljenih.

 

„Svaki tjedan u komunikaciji smo s članovima Vlade, s potpredsjednikom Tomom Medvedom i surađujemo u pitanjima vezanim uz otklanjanje posljedica potresa. Štete na objektima koji su u vlasništvu Županije odnosno koje Županija koristi i objektima ustanova čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija (škole, bolnica, domovi zdravlja, domovi za starije i nemoćne) procjenjuju se na preko 750 milijuna kuna, što je nepremostiv teret za proračun Županije. Upravo stoga ključna je suradnja i dijalog s Vladom Republike Hrvatske i oko obnove i oko projekata koji su nužni za gospodarski oporavak naše Županije.“ – istaknuo je župan Ivan Celjak.

U suradnji sa Stožerom civilne zaštite nadležnim za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, temeljem podataka prikupljenih od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, unutar županijske ustanove Top-Terme Topusko i županijskog trgovačkog društva Lječilišta Topusko, organizira se privremeni smještaj za sve osobe koje su izrazile potrebu za kvalitetnijim smještajem tijekom zimskog perioda. Time će osobe u potpunosti biti zbrinute u sobama u Topuskom, te neće snositi troškove boravka, za njih će to učiniti Sisačko-moslavačka županija uz potporu Vlade Republike Hrvatske.

najčitanije