Umjesto pruge od Siska do Petrinje biciklističko – pješačka staza?

imp

Državni Tajnik Gospočić

Prilikom posljednjeg posjeta Sisku ministar Oleg Butković najavio mogućnost obnove pruge od Siska do Petrinje.

 

U kojoj je to sada fazi pitali smo prilikom jučerašnjeg boravka u Sisku Alena Gospočića, državnog tajnika za željeznicu, poštu i elektroničke komunikacije pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture
„Tu prugu ne možemo financirati europskim sredstvima. Mi ćemo iznaći iz kreditnih ili sredstava državnog proračuna da taj dio pruge, otprilike 10-tak kilometara u konačnici obnovimo, u rekonstrukciji kompletne željezničke mreže na teritoriju Republike Hrvatske.“, rekao je Gospočić.

 

Razne inicijative predlažu da umjesto pruge ta dionica postane biciklističko – pješačka staza. Evo što o tome kaže državni tajnik.
„Postoje razne inicijative. Mi ćemo slušati jedinicu lokalne samouprave kako nam ona sugerira, mi ćemo s njima u suradnji napraviti kako bude potrebno“., istaknuo je Gospočić.

 

Podsjetimo, dionica željezničke pruge od Siska do Petrinje nije u funkciji više od 25 godina, a prije 10 godina HŽ infrastruktura je najavila kako će obnoviti ukupno 10 kilometara ove željezničke dionice. Tada je bilo najavljeno kako će se obnova ove dionice sastojati od kompletne rekonstrukcije nosivog dijela pruge, ugradnje nove kolosiječne rešetke, kao što je bila najavljena obnova dva mosta te uređenje redovnog stajališta u Mošćenici.

 

 

 

Foto – Ministarstvo prometa

najčitanije