U OŠ Zorka Sever u Popovači otvorena senzorna soba

imp

Ako mozak slabije provodi senzoričku integraciju, to će negativno utjecati na mnoge stvari u životu. Bit će više napora i poteškoća, a manje uspjeha i zadovoljstva.

 

Svakim danom sve više i više djece ima poteškoće na području senzoričke integracije koje usporavaju djecu u učenju ili uzrokuju probleme u ponašanju. Kao jedno od mogućih rješenja njihovih problema je i senzorna soba.
Jednu takvu senzornu sobu za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno – obrazovnim skupinama danas je u OŠ Zorka Sever u Popovači otvorio župan Ivan Celjak.

Senzorna soba uređena je sukladno potrebama učenika kako bi im boravak u ovoj školi bio u potpunosti prilagođen i ugodan. Opremljena je stupom sa svjetlom, interaktivnim kutnim elementom za sjedenje, držačem za stup sa svjetlom, tepihom s led zvijezdama, mini led projektorom za tepih, svjetlećim diskovima, svjetlećim led oblucima sa stalkom, diskom za balansiranje na napuhavanje, bazenom za loptice s 4 stranice, penjalicama za bazen uz loptice za bazen, senzornim zidom, senzornim umetaljkama, tatami spužvama za pod, samoljepljivim staklima za zid, šatorom, didaktičkim igrama i pomagalima.
Sredstva za ovaj projekt za učenike s područja Popovače, osigurala je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u ukupnom iznosu od 45.000 kuna.

 

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije