OŠ Zorka Sever Popovača proslavila Dan škole

imp

Oš Zorka Sever Popovača 1

Osnovnoškolci OŠ Zorke Sever Popovača, zajedno sa svojim nastavnicima, jučer su proslavili Dan škole, a svečanom programu prisustvovao je i župan Ivan Celjak koji je čestitao svim učenicama i učenicima, kao i njihovim nastavnicima na programu koji su danas pripremili.

 

„Osjeti se sjajna atmosfera u ovom kolektivu, a to potvrđuju i rezultati koje ostvaruju učenice i učenici. Posebno se želim zahvaliti učiteljicama i učiteljima koji često provode više vremena s našom djecom nego mi sami i koji, uz roditelje i odgojitelje, imaju najvažniju ulogu prilikom odgoja i obrazovanja naše djece“, rekao je župan Celjak.

 

Obraćajući se učenicama i učenicima, župan je naglasio kako škola nije samo mjesto na kojem se uči, već je mjesto na kojem se odrasta i grade uspomene za cijeli život.
„Prijatelj pokraj kojega sada sjedite, možda će vam biti prijatelj za cijeli život i to je jedno od najvećih bogatstava – imati u odrasloj dobi prijatelja kojega ste upoznali još u osnovnoj školi“, istaknuo je župan.

 

Osnovna škola Zorke Sever izgrađena je 2018. godine pa je gradonačelnik Popovače Josip Mišković čestitao učenicima i nastavnicima petu obljetnicu škole.
„Vi djeca ste nam najvažniji i ova škola koja je izgrađena prije pet godina je napravljena zbog vas kako bi imali što bolje uvjete za školovanje i da jednoga dana imamo odrasle ljude koji će nastaviti raditi i graditi ono što smo mi započeli“, rekao je Mišković.

 

Ravnateljica Zvjezdana Martinec naglasila je kako su učenici najveća vrijednost OŠ Zorke Sever.
„Naša škola prepoznatljiva je u domovini, ali i šire. Naši učenici razvijaju vrijedna životna postignuća i postaju ljudima koji su spremni za život u globalnom društvu, ali i ljudima koji njeguju i poštuju svoju tradiciju“, rekla je ravnateljica.

 

Na kraju bogatog programa kojeg su pripremili učenici i djelatnici škole, održan je i nastup popularne pjevačice mlađe generacije Mije Dimšić.

 

Inače, OŠ Zorke Sever jedna je od najmodernijih škola u Hrvatskoj koja je izgrađena 2018. godine čiju je gradnju sufinancirala Sisačko-moslavačka županija. Školu pohađa 470 učenika u 37 razrednih odjela. U posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama ima 29 učenika.

 

Sisačko-moslavačka županija prošle je godine, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, osigurala sredstva za opremanje senzorne soba za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama. Škola ima status Eko škole, a odnedavno i status „Microsoft Showcase School“ – inicijativa namijenjena školama koje svoj rad zasnivaju na inovaciji, suvremenim načinima poučavanja te neprestanom usavršavanju svojih učitelja i nastavnih procesa.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije