Radovi na zgradi Dunavskog Lloyda

mradenovic

Zgradu Dunavskog Lloyda čeka preuređenje. Napravljen je energetski certifikat kako bi se dobio temelj za projektiranje zahvata nužnih za zgradu. Prve dvije faze rada već su obavljene. U prvoj se fazi sanirao krov, zatim se ugradila solarna elektrana. Od danas nastupa treća faza, saniranje terase i ugradnja prozora. Investicija je vrijedna oko 1, 400 000 kuna. Fond za energetsku učinkovitost financira 1, 100 000 kuna, a ostatak financira Županija.

Zaposlenici su se žalili na dotrajalost zgrade, zimi bi im često bilo hladno. Zbog toga će se u zgradu će se ugraditi aluminijska bravarija s troslojnim staklima kao i aluminijske rolete.
Povodom službenog početka radova, zgradu Dunavskog Lloyda posjetio je župan Ivo Žinić. Važni su to radovi i za Županiju jer će se osposobiti još prostora nužnih za rad Županije. Osim radova na zgradi Dunavskog Lloyda, energetski radovi mogli bi uskoro započeti i na centralnoj zgradi Županije. Zgrada Dunavskog Lloyda ujedno je i jedina zgrada u vlasništvu Županije gdje rade djelatnici Županije.

Radovi su nužni jer je zgrada izgrađena prije više od 40 godina i ne zadovoljava minimalne energetske standarde, ističe Žinić. Županija trenutno koristi dva kata zgrade, a uredit će još dva kata kako bi sve djelatnike grupirala upravo u zgradi Dunavskog Lloyda. Na terasi zgrade nalazit će se solarna elektrana koja će proizvoditi struju i grijati vodu. Solarne elektrane ugrađene su na još 32 objekta u vlasništvu Županije. Solarnim elektranama mjesečno bi se moglo uštedjeti 6 500 kn
samo na toploj vodi.

Uređenjem ove zgrade, cetralna zgrada Županije mogla bi se preseliti iz Ulice Stjepana i Antuna Radića upravo na ovu lokaciju, a Žinić ističe kako će pokušati premjestiti što je moguće veći broj ljudi na ovu lokaciju.

Radovi bi trebali, ako sve bude prema planu, okončani za dva i pol mjeseca.

najčitanije