Rad u uredu i ured na daljinu

ibb

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore  8. srpnja održat će se online radionica ”Rad u uredu i ured na daljinu – kako uspješno pomiriti dva svijeta?” . Radionica će se održati online, korištenjem platforme Microsoft Teams s početkom u 11 sati.

Predviđeno je da bi prva radionica trajala  45 do 60 minuta, a druga 45 minuta.

Pandemija korona virusa potaknula je jedan od najvećih globalnih eksperimenata u organizaciji rada izvan ureda, umjesto u uredu. Iako su i prije mnoge kompanije širom svijeta svojim zaposlenicima omogućavale neki oblik rada od kuće, pandemija je većinu zatekla nespremne. Prema ocjenama mnogih, najveći problemi u prilagodbi proizlaze iz manjka tehnološke infrastrukture i nesnalaženja u novim oblicima rada. Kako pomiriti dva svijeta, uredski i udaljeni rad i kako iskoristiti najbolje iz dva svijeta organizacijom hibridnog rada s ciljem izgradnje održivog i otpornog svijeta neizbježna su pitanja na koja će se pokušati dati odgovor u okviru dviju radionica:

Prva (uvodna) radionica: Kako COVID-19 mijenja svijet rada u 2020. i 2021.

  • Kako te promjene utječu na Hrvatsku, a kako na druge zemlje (usporedba s Njemačkom), s primjerima iz prakse
  • Što se sve mijenja u načinu na koji radimo i na koji način udaljeni rad potiče provedbu ciljeva održivog razvoja

Kroz teme prve radionice sudionike će voditi Andreas Will Gerdes, Luka Knezić, Antonija Osojnik, Jan de Jong i Gustavo Vilera koji svaki na svoj način u svojem djelovanju spajaju dva svijeta, ali i propituju održivost sadašnjih modela rada u Hrvatskoj.
Sudionici će nakon prve radionice dobiti upitnik kako bi mogli evaluirati razinu spremnosti rada na daljinu.

Druga radionica: Sve što trebate znati kako biste organizirali održivi hibridni model rada od kuće i postali otporniji na šokove

  • Deset koraka do hibridnog modela

Službeni jezik radionice je engleski, a sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Radionici možete pristupiti putem poveznice Join Microsoft Teams Meeting, a svoje sudjelovanje potvrditi putem poveznice, najkasnije do 07. srpnja 2020. godine. Odgovore na sva dodatna pitanja možete dobiti putem telefona 01/4606-729 i e-adrese [email protected] .

najčitanije