Priznanje Županiji za provedbu Projekta SPARK/ISKRA – Korak prema vrhu

ibb

271020211635293777.jpeg

Na svečanosti održanoj 28. travnja u prostorijama Agencije za mobilnost i programe EU u Zagrebu, Sisačko-moslavačkoj županiji uručeno je Priznanje za uspješnu provedbu projekta SPARK/ISKRA – Korak prema vrhu, financiranog sredstvima Programa za cjeloživotno učenje, Comenius Regio partnerstva.

Naime, Sisačko-moslavačka županija bila je među prvim korisnicima sredstava tog programa u Republici Hrvatskoj te je projekt uspješno provela u razdoblju od 1. kolovoza 2011. do 31. srpnja 2013. godine s partnerima Osnovnom školom Braća Ribar Sisak, Srednjom školom Tina Ujevića Kutina, Srednjom školom Petrinja, Glazbenom školom u Novskoj, Zakladom Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije, te latvijskom regijom Rezekne.

Projektom SPARK/ISKRA proveden je niz aktivnosti namijenjenih poboljšanju rada s nadarenim učenicima, te jačanju svijesti o potrebama nadarenih. Poboljšanje postojećih aktivnosti i razvoj novih programa rada s nadarenom djecom ostvaren je kroz organiziranje trening seminara za zaposlene u obrazovnom sustavu na području naše županije, savjetovanja za roditelje nadarene djece i radionice za poticanje kreativnog i intelektualnog razvoja djece.

Važnije aktivnosti projekta bile su studijsko putovanje predstavnika partnera Sisačko-moslavačke županije s ciljem razmjene iskustava i upoznavanja sustava rada s nadarenom djecom u području Općine Rezekne te okrugli stol u kojem su sudjelovati svi projektni partneri, organiziran s ciljem upoznavanja sustava potpore nadarenoj djeci i mladima u Republici Hrvatskoj.

Tijekom projekta izrađen je i jedinstveni Priručnik „Iskustva u prepoznavanju i radu s nadarenom djecom i mladima“ .
Priznanje je županiji uručeno tijekom Info dana o novom EU programu Erasmus+, koji u novoj financijskoj perspektivi 2014.-2020. zamjenjuje dosadašnji Program za cjeloživotno učenje.

najčitanije